Kripto para borsası Binance Japon yetkililerden uyarı aldı

Kripto para borsası Binance Japon yetkililerden uyarı aldı

Geçtiğimiz salı günü gün yüzüne çıkan, Japonya’da kripto paralar ile ilgili düzenleyici kurumun, Binance borsasının ülkedeki operasyonlarını durdurmasını talep ettiği haberleri kripto para piyasalarında gene belirsizlik sinyalleri vermeye başladı.

Binance günlük 1,8 milyar dolarlık işlem hacmi ile dünyanın en büyük kripto para borsası olma özelliğini de elinde bulunduruyor.

Japonya Finansal Hizmetler Ofisinin (JFSA), Binance’in uygun izinler olmadan ülkede sürdürdüğü operasyonlarını durdurmasını talep edeceğine dair haberin çıkması ile birlikte bitcoin 200 dolarlık anlık bir düşüş yaşadı. Konuya yakın kaynakların Bloomberg’e yaptığı açıklamalarda Binance'in Japonya’da birkaç kişilik çalışan kadrosu ile genişleyerek hiçbir izin almadan hizmetlerine devam ettiği belirtildi.

Japonya, 2017 Nisan ayında bitcoini yasal ödeme biçimi olarak kabul etmesinin ardından kripto para borsalarını lisanslamak için bir sistem geliştirmişti. Ülkede lisanssız olarak hizmet vermeye devam eden 15 kripto para borsası ise Şubat ayında incelemeye alınmıştı.

Kısa süre sonra Japonyada yayıncılık yapan Nikkei, Binance borsasının düzenleyici kurum tarafından incelemeye alınacağını duyurdu. Ancak bu erken duyuru Binance CEO’su Changpeng Zhao’ yu sinirlendirmiş olacak, Twitter üzerinden sorumsuzca bir gazetecilik sergilediklerini belirtti.

JFSA ile aralarında yapıcı bir diyalog kurduklarını belirten Zhao, henüz bir yaptırım da almadıklarını belirtmişti. Ayrıca Zhao, aramızda aktif bir diyalog mevcutken, bize haber vermeden böyle bir şeyi bir gazeteye söylemelerinin hiç mantıklı gelmediğini de eklemişti.

Ancak bu gün JFSA uyarı yazısını yayınladı. Zhao’da konuyla ilgili olarak Twitter üzerinden uyarı yazısının ellerine geçtiğini endişeye gerek olmadığını avukatların konuyla ilgilendiğini ve en önemli şeyin kullanıcıların çıkarını korumak olduğunu duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.