BitFury, Norveç’te 35 milyon dolarlık bitcoin madencilik yatırımı yaptı

BitFury, Norveç’te 35 milyon dolarlık bitcoin madencilik yatırımı yaptı

Kripto para endüstrisinin devlerinden BitFury, Norveç’te devlet tarafından da desteklenen bir yatırımla sürdürülebilir ve enerji konusunda verimli bir veri merkezi açtığı belirtildi. BitFury’nin 274 milyon NOK (35 milyon dolar) değerindeki bitcoin madencilik yatırımı, Norveç’in kuzeyindeki Mo I Rana kasabasında konumlandı ve yerel olarak 30 kişiye iş imkanı sağlayacak.

BitFury grubunun Norveç’te veri merkezi yatırımı yapmalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Norveç Ticaret ve Endüstri Bakanı Torbjørn Røe Isaksen, bu gelişmenin Norveç iş dünyası için yeni ekonomik fırsatlar yaratacağına inandıklarını söyledi. Veri merkezi endüstrisinin hızla büyüyen ve gelişen bir endüstri olduğunu belirten Isaken, bu endüstrinin, Norveç’in ekonomik büyümesine ve yeni iş imkanları yaratmasına katkıları olduğunu açıkladı.

BitFury’nin yeni kripto para madencilik merkezi enerji verimliliği değeri (PUE) 1.05 ve daha aşşağısında hizmet verecek. Bu rakam, BitFury’nin Norveç’te bulunan veri merkezinin, dünya çapında bütün kripto para madenciliği operasyonlarından daha verimli olduğuna işaret ediyor. Şirket bu operasyonun 350 Gigawatt/saatlik elektriğini ise, yerel, yüzde yüz yenilenebilir hidroelektrik santralinden sağlıyor.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kısıtlı olduğu ya da olmadığı ülkelerde kripto para madenciliğinin tükettiği elektrik göze batmaya başlıyor. New York eyaleti Kamu Hizmeti Komisyonu geçtiğimiz günlerde bir genelge yayınlayarak elektrik üretim şirketlerinin kripto para madenciliği operasyonlarının elektrik için daha yüksek ücretler ödemesinin önünü açtı. Kripto para madenciliğinin elektrik tüketiminin yüksek oluşu ve madencilik donanımlarının yüksek ısılarda çalışması karşısında, yenilenebilir enerji kaynakları, soğuk iklimi ve dost vergi kanunları ile Norveç, yeni madencilik operasyonlarının da gözdesi haline gelecek gibi görünüyor.

Bu fırsatlar Norveç’in Endüstri Bakanının konuya farklı bir yaklaşım getirmesine olanak tanıyor. Hükümetin yayın organlarından olan NRK’ya verdiği bir demeçte bakan, yeşil enerjiye sahip bir ülke olduklarını bu sebeple ülkede daha fazla veri merkezini açılmasını istediklerini ve bu merkezilerin daha fazla iş imkanı yaratacağına inandıklarını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.