Twitter CEO’su Jack Dorsey, bitcoinin dünyanın tek para birimi olacağına inanıyor

Twitter CEO’su Jack Dorsey, bitcoinin dünyanın tek para birimi olacağına inanıyor

Twitter CEO’su  Jack Dorsey The Times of London’a verdiği bir röportajda ileride bir gün sadece tek bir para biriminin olacağına ve bununda bitcoin olacağına inandığını belirtti. Hatta bunun on yıl içerisinde gerçekleşeceğine inandığını da ekledi. Aslında kripto paraların son iki yıldaki gelişimleri ve bu yılki yayılmaları göz önüne alınırsa çokta hayalperest bir yaklaşım sayılmaz.

Tam miktarı belli olmasa da kripto paralarda yatırımı olduğunu bildiğimiz Dorsey’in bitcoin konusundaki bu yüreklendirici açıklaması ilk değil. Kurucu ortaklarında olduğu Square’in dördüncü çeyrek kazanç toplantısında, bitcoinin daha fazla insanın finansal sitemden yararlanabilmesinin bir yolu olduğunu belirtmişti ve geçtiğimiz kasım ayında duyurulan, Square’in ödeme uygulaması SquareCash içerisinden kullanıcıların direk olarak bitcoin satın alabilmeleri de yakın zamanda mümkün hale geldi. Ayrıca şirket çocukların kripto paralar ile ilgili eğitimi için resimli bir kitapta yayınladı.

Bitcoinin bu dönemi ile dünyanın tek para birimi olabilmesinin pek de mümkün olmadığının farkında olna Dorsey, bitcoinin yavaş ve maliyetli olduğunun farkında olduğunu ancak daha fazla insanın kullanımında oldukça bu sorunların ortadan kalkacağına inandığını belirtti. Örnek olarak isim vermese de, bu hafta ilk beta uygulaması yayınlanan Lightning Network’ü kastederek, ana blockchain dışında kurulan ve bitcoini daha elde edilebilir yapan projeler olduğuna da dikkat çekti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.