Pablo Escobar’ın kardeşinden kripto para: DietBitcoin

Pablo Escobar’ın kardeşinden kripto para: DietBitcoin

Kripto para ekosistemi gerçekten de sürprizlerle dolu. Dünyaca ünlü uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ın biyolojik kardeşi Roberto Escobar kendi kripto para birimi DietBitcoin’i (DDX) piyasaya sürdü.

Bitcoin ana blockchaininden çatallanarak oluşturulan yeni kripto para birimi DietBitcoin, Escobar’ın kendi adını verdiği yatırım şirketi Escobar Inc. tarafından yayınlanan ICO ile satışa sunuldu. Ön satışta yüzde 96’lık indirimle 2 dolardan satılacak ve toplamda 1 milyon adet olan kripto parlar üç aşamada satışa sunulacak. İlk aşamada 300 bin DDX 50 dolardan (şimdilik 2 dolar) satışa sunulacak, ikinci aşamada tekrar 300 bin adet DDX 100 dolardan satışa sunulacak ve son aşamada 400 bin adet DDX 1000 dolardan satılacak.

Şimdiki satış fiyatının daha sonra çok yüksek rakamlara ulaşacağına inandığını belirten Escobar Inc. COO’su Daniel Reitberg, şu an 4 bin kat daha ucuz olan kripto paralarının bitcoinin fiyatına yaklaşacağına da içtenlikle inanıyor.

Aslında bitcoin blockchaininden yeni bir çatallanma ile kripto para yaratmak neredeyse sıfır maliyetli bir iş. Hatta bunu birkaç tıklama ile yapabilmenize olanak tanıyan programlar da mevcut. O yüzden DietBitcoin’e yatırım yapmayı planlıyorsanız biraz daha düşünün.

Escobar’ın bu girişimi isim popülaritesi ile başka bir ICO dolandırıcılığı daha piyasaya sürmek gibi görünüyor zira kripto para birimlerinin yanında kendi kripto para birimini yaratmanın altında yatan motivasyonu anlatan kitabını da 8 dolardan satışa sunuyor. Dünyanın; bitcoinin CIA tarafından yaratıldığını bir gün fark edeceğini ama o zamanda her şey için çok geç olacağını ve CIA’in elindeki bütün bitcoinleri satarak kripto para ekosistemini tamamen çökerteceğine inancını anlattığı kitabında değersiz kripto paralarınızla kalın, ethereum, ripple, bitcoin sizde kalsın neler olduğunu göreceksiniz gibi sözler ile devam ediyor. Kitabın kapağında da eli silahlı pozu ile abisi, DietBitcoin'i silah zoru ile satmak ister bir hali var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.