Instagram'a yeni özellikler geldi, isim etiketi yolda

Instagram'a yeni özellikler geldi, isim etiketi yolda

Instagram'ın Android Uygulamasında bulunan dosyalar, Snapchat'in bir özelliğinin daha kopyalandığını gösteriyor. Öte yandan Instagram kullanıcıların profillerinde hashtagleri ve hesapları linklemesini sağlayan ve Snapchat'e ait olmayan yeni özelliklerle yoluna devam ediyor.

Öncelikle Instagram'ın Android Uygulaması'nda bulunan dosyalara değinelim. Twitter kullanıcısı Ishan Agarwal, bulduğu Snapcode işlevine sahip nametag (isim etiketi)  görsellerini takipçileriyle paylaştı.

Bu olayı Hindistan'daki teknoloji blogu Killer Features'un Instagram'da bulduğu kodları duyurması takip etti. Blog, kodların nasıl çalıştığını da detaylı olarak paylaştı. Görünen o ki; kullanıcılar isim etiketi sayesinde isim etiketlerine, çıkartmalar ve selfieler ekleyebilecek. Kodda yer alan açıklama metni ise şu şekilde:

Takip etmek için bu fotoğrafı hikayeler kamerasında aç

Böyle bakıldığında isim etiketinin, Snapchat'in QR kodlarına benzer bir şekilde çalışacağını söyleyebiliriz. Üstelik Ishan Agarwal'ın paylaştığı objektif kapağı görseli düşünüldüğünde, bu özelliğin Boomerang ya da Super Zoom gibi Hikayeler kamerasında yerini alacağını söylemek mümkün. Ne de olsa bu özelliklerin her biri kendi kamera ikonlarına sahip.

Bu konuda henüz daha detaylı bir bilgiye sahip olmasak da isim etiketi özelliğinin, tıpkı daha önce internete sızan diğer özellikler gibi farklı bir isim ile piyasaya sürüleceğini düşünüyoruz. Piyasaya sürüldükten sonra ise bu özelliğin,bilhassa markalar ve kanaat önderleri için dijital ve fiziksel mecralarda kolayca kullanılabileceğini ön görmek mümkün.

Kullanıcı profillerinde hashtag ve hesap linkleri

Gelelim Instagram'ın resmi olarak duyurduğu yeni özelliklere. Instagram artık profilinizde kendinizi daha detaylı olarak ifade etmenizi sağlıyor. Eskiden sadece bio ve web sitesi linki kullanabildiğiniz profilinize bu yeni özellikle birlikte Instagram'da bulunan hashtagleri ve hesap linklerini de eklemeniz mümkün.

Böylece kullanıcılar en sevdikleri konuları ve içerikleri hashtagler ile belirtirken, diğer hesaplarını da profile ekleyerek öne çıkarabilecek. Bu özellikle Instagrammerlar için vazgeçilmez bir özellik haline gelebilir.

Eğer siz de bu özelliği kullanmak istiyorsanız Profili Düzenle seçeneği üzerinden linkleri ekleyebilirsiniz. Hashtag eklerken Instagram'ın size öneriler sunduğunu göreceksiniz. Aynı zamanda Bio'nuza eklediğiniz hesaplara da bu konuda bildirim gittiğini belirtmemizde fayda var.

Bu özelliğin yanı sıra Instagram, bir süre önce profillere Öne Çıkan Hikayeler özelliğini getirerek kullanıcıların kendini daha iyi ifade etmesini amaçlamıştı. Uygulamanın, bu hamleleriyle kullanıcıların profil sayfasını çevrim içi bir kartvizite dönüştürdüğünü söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.