Google Maps, iOS kullanıcılarına restoranlardaki bekleme sürelerini gösteriyor

Google Maps, iOS kullanıcılarına restoranlardaki bekleme sürelerini gösteriyor

Google Maps'in iOS için gelen yeni 4.47 sürümünde, uygulama üzerinde listenen restoranların bekleme sürelerini de gösterecek yeni bir özellik mevcut. Bu özellik, genel olarak rezervasyonla servis yapılan restoranlar için kullanılabilecek.

Google Maps'in veri tabanında binlerce restoran bulunuyor ve kullanıcılar, istedikleri restorana nasıl gideceğini, restoranın konumunu uygulama sayesinde kolayca öğrenebiliyor. Fakat tercih edilen restoranın dolu olup olmadığını Google Maps üzerinden öğrenmek bugüne kadar mümkün değildi. Bunu öğrenmenin gerekli olduğunu düşünen Google yetkilileri, yeni bir güncellemeyle bu özelliği de aktif ettiler. Bir restoranı aradığınızda, Google Maps, aradığınız restoranın genellikle gün içinde ne kadar meşgul olduğunu gösteren bir grafikle birlikte ortalama bekleme süresini bildiriyor. Bu da restoranların rezervasyonları almadığı durumlarda ya da anlık planlar yapılmak istendiğinde kullanıcıya büyük bir kolaylık sağlıyor. Google'ın bu özelliğinin, henüz Türkiye'de kullanıma açılmadığını da söyleyelim.

Buna ek olarak, yeni güncellemede uygulamaya, toplu taşıma ile seyahat ederken kullanıcıların hangi araçları ve girişleri kullanması gerektiğini gösteren yeni bir özellik de eklendi. Bu özellik, şu anda New York, Hong Kong, Taipei, Paris, Los Angeles, Delhi, Moskova, Singapur, Madrid, Barselona, ​​Kiev ve Budapeşte'de kullanılıyor, ilerleyen zamanlarda başka şehirlerde de kullanıma açılacağı düşünülüyor.

Google'ın geçtiğimiz dönemde tekerlekli sandalye ile seyahat edecekler için uygun toplu taşıma araçlarını gösteren bir uygulama üzerinde çalıştığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.