Instant Apps mobil oyunlar için kullanıma sunuldu

Instant Apps mobil oyunlar için kullanıma sunuldu

Google Play mağazasının en ilginç özelliklerinden biri olan Instant Apps, ilk olarak 2016 yılında düzenlene geliştirici konferansı I/O 2016'da karşımıza çıkmıştı. Uygulamaların akıllı telefona veya tablete yüklenmeden denenmesine olanak tanıyan Instant Apps, uygulamalardan sonra oyunlar için de kullanıma sunuluyor.

Beta sürecinin ardından geçtiğimiz yılın Mayıs ayında tüm Android uygulama geliştiricilerin kullanımına açılan Instant Apps, bugünden itibaren belirli oyunlar için de kullanılacak. Instant Apps sayesinde Clash Royale, Final Fantasy XV: A New Empire ve Panda Pop oyunlarını yüklemeden bir veya iki bölümünü oynayabilirsiniz.

Maksimum dosya boyutu 10 MB

Mobil uygulama deneyimini oldukça değiştirecek gibi görünen Instant Apps, denemek istediğiniz uygulamaları yükleme sorununu ortadan kaldırıyor. Instant Apps destekli oyunları denemek ise oldukça kolay. Tek yapmanız gereken Google Play mağazasında Instant Apps destekli oyunları bularak şimdi dene seçeneğine tıklamak.

Uygulamalar için maksimum 2 MB olan maksimum dosya boyutunun mobil oyunlar için 10 MB'a çıktığını da ekleyelim. Oyunların uygulamalara oranla daha büyük dosya boyutuna sahip olduğu düşünüldüğünde maksimum dosya boyutunun artırılması sürpriz değil.

Oyunlar için kullanıma sunulan Instant Apps desteğinin henüz beta sürecinde olduğunu da belirtelim. Oyunlar için Instant Apps desteğinin yıl sonuna doğru tüm geliştiriciler için kullanıma sunulması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.