3D yazıcıyla yapılan elektrikli araç 10 bin dolardan satışa sunuluyor

3D yazıcıyla yapılan elektrikli araç 10 bin dolardan satışa sunuluyor

X Electrical Vehicle (XEV) ve Polymaker şirketleri güçlerini birleştirerek 3D yazıcıyla yapılan elektrikli bir aracı Çin'de tüketicilere sunmaya hazırlanıyor. LSEV ismindeki aracın 2019'un ikinci çeyreğinde 10 bin dolardan daha az bir fiyata satışa sunulması bekleniyor.

LSEV'i üretmek için 3 boyutlu gereçler üreten Polymaker ile işbirliğine giden İtalyan şirket XEV, bu aracın topluca üretilen ilk 3D araç olacağını iddia ediyor. Şimdiye kadar 7 binden fazla sipariş aldığını söyleyen şirket, italyan posta servisi Poste Italiane'den 2 bin ve araç kiralama servisi ARVAL'dan 5 bin araç siparişi almış durumda.

LSEV saatte 70 kilometre hız ile gidebiliyor ve 150 kilometrelik bir menzile sahip. 450 kg ağırlığındaki aracın 3D olarak basılması ise üretim maliyetini yüzde 70 oranında düşürüyor. XEV'in kıdemli tasarımcılarından Guo Xiaozheng aracın Çin'de piyasaya sürülmesiyle ilgili şunları söyledi:

Araçlarımız için en büyük pazar Çin. Ana karada bulunan bir çok sanayi bölgesiyle üretim hatlarını kurmak için yaptığımız görüşmeler artık son aşamalarında.

Koltuklar, camlar ve şasi dışındaki parçaları 3D yazıcıyla yapılan aracın yapımının 3 gün sürdüğünü de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.