Apple kendi MicroLED ekranlarını üretmeye başlayabilir

Apple kendi MicroLED ekranlarını üretmeye başlayabilir

Bloomberg tarafından paylaşılan haberlere göre Apple, yeni bir ekran teknolojisi üzerinde çalışıyor. Ortaya çıkan bilgilere göre Kaliforniya'da gizli bir tesiste çalışmalarına devam eden Apple, MicroLED ekranlar üretecek. 

OLED teknolojisine benziyor

Apple'ın MicroLED teknolojisine olan ilgisinin yeni olmadığını da hatırlatalım. 2014 yılının Mayıs ayında MicroLED üzerinde çalışan LuxVue Technology firmasını satın alan Apple, MicroLED teknolojisini Apple Watch modellerinde kullanmayı hedefliyordu fakat akıllı saatler OLED ekranlar ile karşımıza çıktılar.

OLED ekran teknolojisine oldukça benzeyen MicroLED teknolojisinin en büyük dezavantajı ise üretiminin oldukça zor olması. LCD ekranlara oranla daha iyi kontrast sunması ve arka ışık gerektirmemesi ile OLED teknolojisine benzeyen MicroLED ile ilgili önemli aşama kaydedilmiş gibi görünüyor.

MicroLED ekran teknolojisi ile ilgili önemli yol katedilmiş olsa da teknolojinin Apple ürünlerinde kullanılmasına yıllar var gibi görünüyor. Bloomberg'in MicroLED teknolojisi kullanan bir Apple Watch prototipi üretildiğini iddia ettiğini de ekleyelim.

Eğer Bloomberg raporları doğru ise Apple gelecekte karşımıza daha az enerji tüketen ve daha parlak ekranlar ile çıkacak. İlk etapta Apple Watch modellerinde karşımıza çıkacak olan MicroLED ekranların tam olarak ne zaman kullanacağı ile ilgili ise bir bilgi bulunmuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.