Alışverişe zaman bulamayanlar için kişisel kombin hazırlayan platform: Clotie

Alışverişe zaman bulamayanlar için kişisel kombin hazırlayan platform: Clotie

Alışveriş yapmaktan hoşlanmayan veya alışveriş yaparak zaman kaybetmek istemeyen kişiler için abonelik çözümleri, girişimler tarafında her dönem ilgi odağı. Bu alanda yepyeni bir platform olan Clotie müşteri sayısı ve çözümü ile dikkat çekiyor. Clotie, kişisel stilistler tarafından kullanıcıların tarzlarına özel kombinlenmiş kıyafetleri, düzenli aralıklarla evlerine kadar gönderen bir platform.

Clotie diğer abonelik modellerinde olduğu gibi öncelikle kullanıcıların, sisteme üye olmasını ardından kendi ile bilgi vermesini istiyor. Burada kullanıcı bir stil testini tamamlıyor. Testteki soruları ile kendi stilini ortaya koyan kullanıcı için geriye seçmesi gerekenler ilk sipariş tarihi ve sipariş sıklığı. Böylece kullanıcılar artık alışverişe zaman ayırmadan düzenli olarak giysi ihtiyaçlarını karşılamış olacak.

Sipariş tarihi yaklaştığında kullanıcının kişisel stilisti, seçilen tarza uygun beş parçadan oluşan kombini hazırlamaya başlıyor. Sonrasında ise hazırlanan kombin adrese kargolanıyor. Clotie kullanıcısı, her parçayı evinde deneyip, üç gün içerisinde hangilerini satın alıp hangilerini iade edeceğine karar verdikten sonra, satın almak istediği ürünlerin toplam tutarı ve 19,99 TL olan hizmet bedelini kredi kartından online olarak ödüyor. Satın almadığı ürünleri ise ücretsiz olarak istediği tarihte iade ediyor.

Clotie'de kapıda ödeme seçeneği bulunmuyor, fakat sizden habersiz kartınızla herhangi bir işlem de yapılmıyor. Aylık aboneli ücretinin sabit olduğu girişimler gibi olmayan girişimde gelen ürüne göre kullanıcıların ödeyeceği miktar değişkenlik gösteriyor. Bu değişkenliğe rağmen girişimcilerinin aldığımız bilgiye göre Clotie'nin 700'den fazla kullanıcısı, 200'den fazla aktif müşterisi bulunuyor.

2018'in ikinci çeyreğinden sonra kullanıcı sayısını 1000'in üzerine çıkarmayı hedefleyen girişim, her hafta yüzde 10'luk bir büyüme gösteriyor. Şimdilik sadece kadınlara hitap eden Clotie, ilerleyen haftalarda erkeklere de hitap etmeye başlayacağını açıkladı. Kendi markasını yaratmak isteyen girişim, Türkiye'de istediği kitleye ulaştıktan sonra Avrupa'dan başlayarak globale açılmayı da hedefleri arasında sayıyor.

2017 yılı içerisinde Engin Can Kurt ve Selen Korkmaz tarafından kurulan Clotie, 2017'nin aralık ayında ise İş Bankası'nın Workup programına dahil oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.