Experian, ücretsiz kredi skoru girişimi ClearScore'u satın aldı

Experian, ücretsiz kredi skoru girişimi ClearScore'u satın aldı

Dünyanın en büyük kredi bilgilendirme şirketlerinden Experian, fintech girişimi ClearScore'u satın aldığını açıkladı. ClearScore, bireyleri kişisel finansal ürünlerle eşleştiren, ücretsiz kredi raporları, puanlar ve kişisel finansal eğitimleri sunan bir platform olarak hizmet veriyor.

ClearScore'u 385 milyon dolara şirket bünyesine katan Experian bu sayede alanında stratejik bir adım attığını da gösterdi. Zira üç yıl önce kurulan ClearScore özellikle milenyum kuşağını hedef alıyor. Experian, bu sayede daha genç kuşaklara ulaşma şansını yakalarken, daha hızlı ve çevik bir girişim ClearScore ile da süreçlerini hızlandırabilecek.

Şirket CEO'su Brian Cassin yaptığı açıklamada, "Amacımız, en iyi fiyatlarla kişisel finansal ürünlere erişmek isteyen bireylere daha fazla seçenek ve daha fazla kolaylık sağlamak ve aynı zamanda kredi sağlayıcılarının tüketicilere daha iyi ve daha özel teklifler sunmasını kolaylaştırmaktır." dedi.

Yaklaşık üç yıl önce kurulan ClearScore'un Experian'a tamamen katılmasının yıl sonununu bulması bekleniyor. Özellikle milenyum kuşağını hedef alan şirketin İngiltere'de 6 milyondan fazla kullanıcısı var. Bu arada şirket, ClearScore markası altında hizmet vermeye devam edecek. Öte yandan kullanıcılar kredi raporlarını ve puanlarını ücretsiz olarak görmeye devam edebilecekler.

Londra Borsası'nda işlem gören  Experian,  kredi hizmetlerine ek olarak, işletmelere karar analiz ve pazarlama desteği de sunuyor. Tüketici hizmetleri, sahtecilikten ve kimlik hırsızlığından korunmak için kullanılan kredi geçmişine ve ürünlere dijital erişimi içeren şirke,  İngiltere Hükümeti ile de kimlik doğrulama alanında iş ortağı olarak hareket ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.