AR uygulaması Surreal yeniden markalaşarak betaworks'ün özel programına dahil oluyor

AR uygulaması Surreal yeniden markalaşarak betaworks'ün özel programına dahil oluyor

Geçtiğimiz eylül ayında sizlere tanıttığımız, çevrenizi gerçek zamanlı olarak değiştirebileceğiniz yapay zeka uygulaması Surreal, yeniden markalaşan betaworks'ün visioncamp programına dahil oluyor.

Webrazzi Developer 2017de, ARKit ve artırılmış gerçeklik üzerine yaptığı sunumdan da hatırlayacağınız Şahin Boydaş tarafından hayata geçirilen Surreal, artırılmış gerçeklik, bilgisayar görüşü ve kamera tabanlı girişimler için özel olarak kurulan visioncamp'e seçilen yedi şirketten biri olmaya hak kazandı.

Giphy, Medium ve Bitly gibi şirketlerin yatırımcısı olan betaworks, aynı zamanda Surreal’in de ilk yatırımcıları arasında yer alıyor. Şahin Boydaş’ın aktardığına göre şirket, visioncamp’e kabul edildikten sonra şirketin diğer ürünlerini de tek bir marka ve şirket altında toplama kararı almış. Bu plan çerçevesinde de çatı şirket olarak Leo markası oluşturulmuş. Bu plan çerçevesinde, Surreal bundan sonra yoluna Leo AR olarak devam edecek. Şirketin diğer ürünü olan ve iMessage’ın en büyük sticker pazaryeri ve uygulaması MojiLaLa da Leo Stickers markası ile çalışmalarını sürdürecek.

Leo AR’da 15 kategori altında 200’den fazla üç boyutlu obje bulunuyor. Bu objeler ile kullanıcılar, çevrelerini gerçek zamanlı olarak artırılmış teknoloji ile değiştirebiliyorlar. 3D modeller arasında Eyüp Sultan Camii gibi kültürel objeler de bulunuyor. Leo AR’da kullanıcılar, bugüne kadar toplamda yarım milyondan fazla 3D obje kullanırken, Leo Stickers’ın sahip olduğu 2D etiketler de buna ekleniyor ve sayı, aylık olarak toplamda 1 milyondan fazla 2D ve 3D objeye çıkıyor.

Silikon Vadisi merkezli olarak faaliyetini sürdüren Leo AR, mobil uygulaması dışında diğer büyük projelerinden biri olan 3D tasarımcılar ve kullanıcılar için artırılmış gerçeklik ve 3D Scan üzerine yoğunlaşacak pazar yerini de yakın zamanda açmayı planlıyor. Bu pazar yeri ile birlikte 3D tasarımcılar mobil AR uygulama ve oyunları için özel olarak tasarlanmış 3D modellerini tüm dünyadaki kullanıcılara satabilecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.