Google, daha gerçekçi VR deneyimi için 'Işık alanı' üzerinde çalışıyor

Google, daha gerçekçi VR deneyimi için 'Işık alanı' üzerinde çalışıyor

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca Google'ın Sanal Gerçeklik teknolojisi üzerindeki yatırımlarına tanık olduk. Profesyonel içerik oluşturucuları için yaratılan Jump, stereoskopik 360 VR  çekmeyi sağlarken, VR teknolojisine aşina olmayanlar için yeni bir format olan VR180, Google'ın tanıdık uygulamalarıydı.

Google Cardboard gibi düşük maliyetli VR cihaz seçenekleri sayesinde, kullanıcılar genel olarak Sanal Gerçeklik ve yeni nesil teknolojilerin gittikçe daha fazla farkına vardılar.

Ancak tüm bunlar Google için bir başlangıç gibi görünüyor. Zira şirket, tüketicilerin daha gerçekçi Sanal Gerçeklik deneyimleyebilmelerini istiyor. Daha fazla gerçeklik hissi için ışığın önemli olduğunu belirten Google, bunun için yeni bir özellik üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Işık alanı özelliğini kendi VR teknolojisine entegre etmeye çalışan şirket, bu sayede tüketicilerin gerçek hayatta yakaladıkları perspektifleri deneyimleyebilmelerini de sağlayacak. Google,  Işık alanlarını gelişmiş yakalama, dikiş oluşturma ve oluşturma algoritması olarak tanımlınıyor.

Google, henüz yolun çok başında olduğunu belirtse de ilk denemelerden memnun görünüyor. Şirket sözcüleri, bir derinlik algısı olan hareket paralaksı ve son derece gerçekçi doku ve ışıklandırma üreterek tüketiciye yüksek kaliteli bir gerçeklik hissi verebileceğini belirtiyorlar.

Google, kullanıcıların konuyu daha iyi anlayabilmeleri için de yukarıdaki görseli ve GIF'i yayınladı.  GIF'i "Uzay Mekiği Discovery'nin uçuş güvertesinde küresel bir ışık alanının kaydedildiği bir zaman aralığı videosu" olarak açıklıyor. Sağ taraftaki görseli ise "Oluşturulan ışık alanı, kamera ile çekilen ışık ışınlarını örnekleme ve interpolasyon yoluyla sahnenin yeni görüntülerini sentezlemeye mümkün kılıyor." diye açıklıyor.

HTC Vive, Oculus Rift ve Windows Mixed Reality'de denemek mümkün

Google, tam olarak hangi ışık alanının ne olduğunu anlamaları ve teknolojiyi daha keyifli bir hale getirmek için “Welcome to Light Fields”  uygulamasını da meraklılarına sundu. Uygulama, kullanıcıların etrafta dolaşabilecekleri ve bu ortamlarda ışığın nasıl değiştiğini gözlemleyebilecekleri oldukça basit senaryolardan oluşuyor. Uygulama,  HTC Vive, Oculus Rift ve Windows Mixed Reality platformlarında hayata geçirilebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.