Waymo, sürücüsüz araçlarını test eden kişilerin tepkilerini gösteren bir video paylaştı

Waymo, sürücüsüz araçlarını test eden kişilerin tepkilerini gösteren bir video paylaştı

Otonom bir aracın test sürüşlerine katılmak ister miydiniz? Waymo, ABD'nin Arizona eyaletinde yer alan Phoenix kenti sakinlerine geçtiğimiz yıldan beri bu deneyimi yaşama fırsatı sunuyor.

Geçtiğimiz yıl otonom araçların geleceğini şekillendirmek için bölge halkına çağrıda bulunan şirket, kısıtlı sayıda yolcunun katıldığı test sürüşlerine yönelik bir videoyu YouTube'da paylaştı. Waymo, bu sayede yıllardır arka koltukta oturan cansız modellerin yerine insanları koyarak, test sürecinde büyük bir ilerleme kaydetti.

Sevinç çığlıkları, kahkahalar ve şaşıran suratlar... Tüm bunlar Waymo'nun otonom araçlarını deneyimleyen her yaş grubundan insanın gösterdiği ortak reaksiyon olarak kayıtlara geçiyor.  Chrysler Pacifica minivanlarının kullanıldığı test sürüşleri, otonom araç teknolojisinin insanlar üzerinde bıraktığı ilk izlenimleri gözler önüne seriyor.

Bu arada videoda Waymo'nun, güvenilir ve konforlu bir sürüş deneyimi yaşattığının da altını çizmek istediğini görüyoruz. Zira   videodaki kişilerin araç içinde uykuya daldıkları görüntüler dikkatlerden kaçmıyor.

2009'da Google'ın sürücüsüz araç projesi olarak kurulan Waymo, 2016 yılında Google'dan ayrılarak çatı şirket Alphabet'in kanatları altına girmişti. Şirket, 2017'de  bağımsız otonom sürüş teknolojisini geliştirebilmek için Intel ile işbirliğine gittiğini duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.