Reklam dünyasının kadın liderlerinden adil şartlar için yeni bir akım: Time's Up Advertising

Reklam dünyasının kadın liderlerinden adil şartlar için yeni bir akım: Time's Up Advertising

Reklam dünyasının önemli 180 kadın lideri ortak bir bildiri yayınlayarak,  kurdukları bir platform ile yeni bir hareket başlattılar. Time's Up Advertising isimli platformda tacizden uzak, eşit ve daha fazla kadın liderin olduğu bir reklam dünyası yaratılmak isteniyor.

Ajans kurucuları ve üst düzey yöneticilerin imzasının yer aldığı platformda ortak amaç, işyerinde ayrımcılığa, tacize son vermek. Kadın liderler, ajanslarda adil ve güvenli şirket kültürleri oluşturulmasını talep ediyor. Platform, daha dengeli, çeşitli ve hesap verebilir bir liderlik ile sonuçlanan politika, uygulama, karar ve somut adımlar atılması misyonu ile kuruldu.

Ortak yayınlanan bir manifestoda, büyük hedefler göze çarpıyor. Alınan kararlar arasında kadın yöneticilerin, "reklam dünyasının  istedikleri bir endüstriye dönünceye kadar çabalayacakları" açıklaması yer alıyor.

Platform, New York, Los Angeles, San Francisco, Chicago ve Toronto'da düzenlenecek topluluk toplantıları ile aktif hale getirilecek. Büyük şehirlerin dışındaki kadınlara ulaşmak için dijital bir forum oluşturulması da topluluğun planları arasında.

Time's Up Advertising'in web sitesindeki yol haritasında kadınlara şu mesajlar veriliyor:

Bizi başarısız yapan süreçleri ve politikaları inceleyerek işe yarayan çözümler yaratmak

Yönetim kurulu genelinde çeşitliliği temsil eden ve ajans liderleri olmaya hazır olan kişileri tanımlamak ve onlara danışmanlık yapmak

Bu sorunları ve çözümlerini ajanslarımıza açık hale getirecek yenilikçi ajans çalışmalarını ve eğitimleri benimsemek

#MeToo hareketinin devamı

Time's Up Advertising, platformunun temelleri #MeToo hareketinin devamı olarak kabul ediliyor. Geçtiğimiz Ekim ayında  ABD'li oyuncu Alyssa Milano'nun attığı  #MeToo etiketi ile attığı bir tweet, sosyal medyada büyük bir çığlığa dönüşmüştü. Milano, yapımcı Harvey Weinstein'ın kendisini taciz ettiğini açıklamıştı. Film endüstrisinde deprem etkisi yaratan bu açıklama, sonrasında on binlerce sosyal medya kullanıcısının katılımı ile farklı endüstrilerdeki insanları da cesaretlendirmişti.

12 Mart'ta resmi olarak lanse edilen platform, büyük kentlerdeki topluluk etkinliklerine ilk olarak, 14 Mayıs'ta başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.