API pazar yeri RapidAPI, 9 milyon dolar yatırım aldı

API pazar yeri RapidAPI, 9 milyon dolar yatırım aldı

Yazılımcıların API keşfedebileceği online bir pazar yeri olarak hizmet veren RapidAPI, seri A yatırım turunda 9 milyon dolar yatırım aldı. Andreessen Horowitz liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna SV Angel, Green Bay Capital ve Nexmo CEO'su Tony Jamous katıldı.

8 bin API sunuyor

2015 yılında San Francisco'da kurulan API pazar yeri RapidAPI, geliştiricilere API'larını tek bir noktadan takip etme ve metriklerine ulaşma imkanı sağlıyor. Oldukça hızlı büyüyen bir giriş olan RapidAPI, sunduğu API sayısını yaklaşık 18 ay içinde 200’den 8 bine çıkarmayı başardı.

Yazılımcılar tarafından ücretsiz olarak kullanılabilen API pazar yeri RapidAPI, yazılımcılar ile şirketler arasındaki anlaşmalarda satıcıdan yüzde 20 oranında komisyon alıyor. 2016 yılında 3,5 milyon dolar tohum yatırımı da alan RapidAPI, yatırımı yine SV Angel, Green Bay Capital ve Tony Jamous'tan almıştı.

Yaptığı açıklamada platformlarına daha fazla API sağlayıcısı ve yazılımcı ekleyeceklerini de belirten RapidAPI, şu an için yaklaşık 500 bin yazılımcı ile birlikte çalışıyor. 18 ay içinde oldukça hızlı bir şekilde büyüdüklerini dile getiren RapidAPI CEO'su Iddo Gino, yazılımcıların RapidAPI sayesinde daha hızlı ve daha kolay bir şekilde çalıştıklarının da altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.