Thomson Reuters, yatırımcılara insanların bitcoin hakkında ne hissettiğini söyleyecek

Thomson Reuters, yatırımcılara insanların bitcoin hakkında ne hissettiğini söyleyecek

Medya devi Thomson Reuters tarafından yapılan bir açıklamada, şirket kripto para yatırımcılarının hizmetine sunulmak üzere yeni bir bitcoin veri akış hizmeti tasarladı.

Şirketin, firmalardan devlet tahvillerine kadar birçok aracın içinde bulunduğu MarketPsych Indices ürününe dâhil edilen Bitcoin Duygu Veri Akışı, 400’den fazla kaynaktan sağlanan veriyi, sosyal medya platformlarını ve haber sitelerini de tarayan bir yapay zekâ kullanarak analiz edecek ve eyleme dönüştürülebilir sonuçlar çıkartacak.

Bu hizmet ile yatırımcılar, “aç gözlülük” veya “korku” gibi ölçüler kullanarak alış-satış emirlerinde belirli zamanlarda bu değerlerin belirli seviyelere gelmesi ile tetiklenebilecek, varlıklarını koruyucu unsurlar ekleyebilecekler.

Thomson uzun süredir bitcoin fiyatlarını yatırımcıların takip edebileceği bir hizmet veriyordu. Hatta bunun yanında blockchain uygulamalarını da destekleyen girişimleri de oldu ancak bu hafta ki açıklama şirketin ilk defa direkt kripto para yatırımcılarına bir hizmet duyurması açısından ilk.

Yatırım için yapay zeka

MarketPysch CEO’su ve Thomson Reuters’in Bitcoin Duygu Veri Akış hizmetinin temel teknolojisini yaratan Richard Peterson’a göre, bütün bu yatırım analiz ürünlerinin temelinde insanlar tarafından bilgisayarlara öğretilen dersleri uygulayan ve Bayesian filtresi olarak adlandırılan programlar var.

“Trading on Sentiment: The Power of Minds over Markets” kitabının da yazarı olan Peterson, umut ve endişe gibi kelimelerin, bir yatırım kararı sırasında kişinin çekme işlemlerini hızlandırabileceğini hatta ince bir ayar ile sanal ortamda gerçekleşen konuşmalarında geçen trend kelimelerin birer yatırım göstergesi olarak bile kullanılabileceğini belirtti.

Bilgisayarın daha sonra, karşılaştığı kelimenin veya kelime grubunun kripto parlar ile ilgili olup olmadığını anlayabileceği bir sistem öğrenmesi gerektiğinden bahseden Roberson, BTC kısaltması Reddit sitesinde karşımıza çıkıyor ise bitcoinden bahsediyordur ancak başka bir ortamda Bellingham Technical Collage’ın kısaltması olarak kullanılıyor olabilir, analiz etmeden önce kelimenin kripto para ile ilgili olduğundan emin olmamız gerekir örneğini veriyor.

Kripto para yatırım araçları, yapay zeka hizmeti sunan şirketler arasında yeni bir trend. Sentiment ve Token AI bu fikirle yola çıkmış girişimlerden en çok tanınanları ve sayıları da her geçen gün artıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.