İşe alım süreçlerine video odağıyla yenilik getiren girişim: Addvio

İşe alım süreçlerine video odağıyla yenilik getiren girişim: Addvio

İş arama süreçlerinde en çok başuvurılan kaynaklar hiç şüphesiz iş bulma siteleri oluyor. Şimdi de CV yükleyip başvuru yapılan geleneksel sitelere alternatif olan yepyeni bir girişimle karşı karşıyayız: Addvio. İşe alım süreçlerini dijitalize eden girişimin odağı video.

En önemli özelliği, kendinizi firmalara daha iyi tanıtmanızı sağlayan Video CV'ler hazırlamanıza olanak vermesi olan Addvio hizmet amaçlarını, İK'da verimli zaman yönetimi gerçekleştirirken, hem İK ekibinde hem de üretim ve hizmet alanlarında verimliliği arttırmak, kurumlara ve bireylere ekonomik tasarruf sağlamak, mekan sınırlamasını ortadan kaldırmak ve bunlarla birlikte engelli istihdam süreçlerinde kolaylık sağlayarak "engelli dostu" bir site olarak İK'da dijital dönüşümün öncüsü olmak olarak açıklıyor.

Şimdilik Video CV, Video Referans, Prompter, Video Mülakat, Online Koçluk modüllerini aktif olarak kullanıma açan girişim, Genel Yetenek, Dil Testleri, Kişilik Envanterleri, Pozisyon bazlı teknik soru bankası gibi modüllerini de test edip geliştiriyor.

Addvio'nun özgeçmişi ile dikkat çeken girişimcileri

Daha önce hayata geçirdiği girişimle önr çeken Önder Erdoğan ve kurumsal dünyada aktif olarak faaliyet göstermiş Serap Yetiş tarafından hayata geçirilen Addvio kurucularına da biraz değinelim. Kuruculardan Önder Erdoğan, 2012'de yetenekbankasi.com adlı girişimi hayata geçirirken Serap Yetiş de Arkas Holding ile Doğuş Medya Grubu'nda İK Direktörü olarak görev almış. Yeniliği ve kurumsallığı bir araya getiren Addvio'nun ileriki dönemde nasıl bir seviyeye geleceğini de merakla bekliyoruz.

Geçtiğimiz sene yayına başlayan ve şu anda beta yayınında olan girişim, İTÜ Çekirdek'te yer alıyor, aynı zamanda BTM ve TEB Girişim tarafından destekleniyor.

Şimdilik sadece Türkiye'de faaliyet gösteren Addvio, ileride Londra eksenli olarak Avrupa'da da faaliyet göstermeyi hedefleri arasında sayıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.