Eddy Cue, Apple'ın orijinal video içerik stratejisini açıkladı

Eddy Cue, Apple'ın orijinal video içerik stratejisini açıkladı

Apple'ın İnternet Yazılım ve Hizmetleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Eddy Cue, SXSW'de sahne alarak Apple'ın orijinal video içerik stratejisine dair açıklamalarda bulundu. Cue, böylece Apple'ın bir süredir tanınmış üreticiler tarafından yaratılan TV dizilerini satın almasıyla ilgili soru işaretlerini de açıklığa kavuşturmuş oldu.

Hatırlarsanız daha önce Apple'ın Netflix'i satın alma ihtimalinden bahsetmiştik. Cue bu konuda Apple'ın şirket tarihi boyunca izlediği yolun Netflix ve Disney gibi büyük şirketleri satın almak olmadığını ifade etti. Onun yerine Apple'ın insanların medya içeriğini nasıl aldıklarına dair bir değişimin gerçekleşeceğine inandığını söyleyen Cue, bu durumun Apple'ın içerik satın alma konusunda stratejik yaklaşımına ve seçiciliğine yol açtığını söyledi.

Her ne kadar şirket şimdiye kadar onlarca yeni şovun hakkını satın almış olsa da Cue: "Niceliğin değil niteliğin peşindeyiz." diyerek Apple'ın içerik konusundaki yaklaşımını belirtti.

Yine de Cue, konu orijinal içerik olduğunda Apple'ın artık finansal anlamda büyük yatırımlar yaptığının farkında. Ancak Apple için nakit harcamalar yapmanın pek bir sorun teşkil etmediğini de belirtti. Ne de olsa şirket, dünyadaki bir çok şirketten daha fazla nakde sahip. Bu arada Cue, yaklaşık 40 kişinin kendini Apple TV içerik işini geliştirmeye adadığını da sözlerine ekledi.

Bu açıklamaların yanı sıra Eddy Cue, şirketin içerik yaklaşımıyla, Pixar'ın içerik yaklaşımını karşılaştırdı. Bu anlamda Apple'ın kaliteli hikaye anlatımına odaklanacağını söyleyebiliriz. Cue ayrıca kullanıcıları iTunes'da programların görüntülenme şekliyle ilgili bir sürprizin beklediğini de belirtti.

Kısa vadede sporların canlı yayın haklarıyla ilgili bir satın alma gerçekleşmeyeceğini de ifade eden Cue, rakipleri Facebook ve Google gibi reklam temelli bir işletme olmadıkları için orijinal içerik alanında daha az engel ile karşılaştıklarını da vurguladı.

Bu açıklamalar ışığında Apple'ın düşünülenin aksine ciddi bir içerik stratejisiyle ilerlediğini söylemek mümkün. Nakit sıkıntısı çekmeden ve kalite odaklı bir yaklaşımla orijinal içerik satın alan Apple'ın, yeni içerikler için 1.6 milyar dolar borca giren Netflix'ten daha iyi durumda olduğu söylenebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.