İnsanları evlerinden çıkarıp, özel kıyafetlerle ödüllendiren AR destekli sanal mağaza: Outdoor Voices

İnsanları evlerinden çıkarıp, özel kıyafetlerle ödüllendiren AR destekli sanal mağaza: Outdoor Voices

Teknoloji ve pazarlama dünyasındaki eğilimleri belirleyen etkinlik SXSW'de artırılmış gerçekliğin eğlence ile buluştuğu alışveriş rüzgarları esiyor.

İnsanların daha aktif olmalarını sağlamak için kendilerini bir egzersiz topluluğu olarak adlandıran Outdoor Voice etkinliğe damga vuran isimlerden biri oldu. Spor kıyafetleri ve aksesuarları satan marka, ziyaretçilerini etkinlikte dışarıda kurduğu sanal bir mağaza ile ağırladı. Artırılmış Gerçeklik uygulamasını meraklıları ile buluşturan spor markası, bu sayede hem dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerine kendisini tanıttı hem de onların yeni bir  uygulama ile alışveriş yapmalarını sağladı.

Adweek'te yer alan yazıya göre, Outdoor Voice sadece 5 yıllık geçmişe sahip. Tamamen dijital ortamda doğan markanın fiziksel bir mağazası yok. AR uygulaması müşterilere ürünleri belli noktalarda satın almasına izin veriyor.

Markanın kıdemli yazılım mühendisi  Tricia Katz, amaçlarının insanları evlerinden çıkarıp, özel kıyafetlerle ödüllendirmek olduğunu söylüyor.

Outdoor Voice, tüketicileri özellikle teknoloji tabanlı bir uygulama ekseninde, yine bilgisayar başında alış-veriş yapmak gibi teknoloji odaklı bir eylemden uzaklaştırarak, dışarıya çıkarmaya motive etmesi ile oldukça dikkat çekici bir misyona sahip.

Amaca yönelik iş modelleri değerinin giderek arttığı günümüzde marka misyonunun başarılı bir örnek olduğunu söyleyebiliriz.  Bu iş modellerinin ön plana çıkmasındaki nedenler arasında ise tüketicinin bilinçlenmesi, değişen trendler ve şirketlerin şeffaflaşma politikaları yer alıyor.

Outdoor Voice'a ait AR tabanlı mağaza uygulamasını kullanmak oldukça kolay. Belirli noktalarda, cep telefonlarındaki uygulamadan yerdeki sanal ürünleri tarayan tüketiciler, ürüne yaklaştıkça daha fazla ürün bilgisini görebiliyorlar. Öte yandan kullanıcılar, 360 derecelik bir perspektiften de ürünleri inceleyebiliyorlar. Ürün sekmesini yukarı kaydıran tüketicilerin satın alma işlemini tamamlamak için ise Apple Pay kullanmaları gerekiyor.

Dünyanın dört bir yanında yatırımcılar ve teknoloji liderlerinin de katıldığı  devasa bir etkinlik olan SXSW'yi geçtiğimiz yıl 420 binden fazla kişi ziyaret etmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.