Binance, bilgisayar korsanlarının başına 250 bin dolar ödül koydu

Binance, bilgisayar korsanlarının başına 250 bin dolar ödül koydu

Dünyanın en büyük kripto para borsalarında olan Binance’e 7 Mart tarihinde yapılan başarısız saldırı sonrası kripto para piyasaların da haklı bir endişe doğmaya başladı. Küçük hacimli borsalara yapılan saldırılar bu kadar ses getirmese de günlük işlem hacmi 1 milyar doları bulan Binance için durum farklı. Saldırganlar için herhangi geleneksel bir bankaya saldırmaktan çok daha karlı bir hedef.

Bu durumun farkına varan şirket yayınladığı son blog yazısında, uğradıkları saldırıdan zarar görmemiş olsalar da, bu tarz saldırıların önüne geçebilmek için yeni yöntemlere başvuracağını açıkladı. Binance, geçen hafta gerçekleşen saldırıyı aydınlatmaya ve saldırganların yakalanmasına yarayacak bilgiyi verenleri, 250 bin dolar değerinde Binance’ın kendi kripto parası BNB ile ödüllendireceğini duyurdu.

Konuyla ilgili kimlik gizliliği yetkililer tarafından engellenmiyor ise bir seçenek olarak bilgi verenlere sunuluyor. Binance borsası ileride olabilecek saldırılar için ise kenara 10 milyon dolar değerinde kripto para ayırdı ve diğer borsaları, kripto para borsalarını hedef alan bilgisayar korsanlarına karşı başlattıkları bu girişime katılmaya davet etti.

Bilgisayar korsanlarının başarısızlıklarını; çekme işlemleri platformumuzun risk yönetim sistemi tarafından anında otomatik olarak durdurulduğu için bilgisayar korsanları kendi yatırdıkları VIA kripto paraları da kaybettiler, iyi organize olmuş ve anında tepki verecek şekilde hazırlanmışlardı, VIA kripto parayı düşük likiditesi dolayısı ile tercih ettiklerine inanıyoruz sözleri ile açıklayan şirket, saldırganların en yüksek kar için en uygun anı sabırla beklediklerini de belirtti.

Kripto paralar yaygınlaştıkça bilgisayar korsanlarının da bir numaralı hedefi haline gelmeye başladı. Güvenlik zincirinde her zaman en zayıf halka insan. Kendi varlıklarımızın güvenliğini alma konusunda daha dikkatli ve tedbirli olmalıyız.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.