Unilever pazarlama harcamalarını yüzde 30 oranında düşürdü

Unilever pazarlama harcamalarını yüzde 30 oranında düşürdü

Geçtiğimiz Haziran ayında P&G ve Unilever’in dijital reklam maliyetlerini kıstığını sizlere aktarmıştık. Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre ise Unilever, pazarlama harcamalarını büyük oranda düşürmeyi başardı. Geçtiğimiz ay 2017 yılına ait finansal verilerini paylaşan Unilever, pazarlama harcamalarını yüzde 30 oranında düşürdüğünü açıkladı.

U-Studios’un başarısı

Dünyanın en büyük reklam verenlerinden biri konumunda olan Unilever, bir süredir pazarlama ve reklam faaliyetlerini şirket içi bir ekip olan U-Studios ile sürdürüyor. İçerik üretimini şirket içine alarak pazarlama harcamalarını yüzde 30 oranında düşürmeyi başaran Unilever, sadece ucuz değil aynı zamanda hızlı bir çözüm ürettiklerini de ekledi.

U-Studios’un 12 ülkede içerik ürettiğinin altını çizen Unilever, şirket dışındaki ajanslara oranla hızlı ve yüzde 30 oranında daha ucuz bir çözüme kavuştuklarını paylaştı. Hatırlatmak gerekirse Unilever, U-Studios’u ilk olarak 2016 yılının Eylül ayında karşımıza çıkarmıştı.

U-Studios’un şirketin pazarlama ve reklam faaliyetlerinin tam olarak ne kadarını karşıladığı belli olmasa da, Unilever’in ajanslarla olan ilişkilerini baştan aşağıya değiştirdiği bir gerçek. Gelen bilgilere göre yaklaşık 3 bin ajans ile çalışan Unilever, çalıştığı ajans sayısını yarı yarıya indirmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.