Google’ın hikayeler özelliği AMP Stories, ülkemizde kullanılmaya başlandı

Google’ın hikayeler özelliği AMP Stories, ülkemizde kullanılmaya başlandı

Günümüzde özellikle sosyal medya platformları tarafından sıkça kullanılan hikayeler özelliği, interneti ele geçirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz Şubat ayında karşımıza çıkan Google’ın hikayeler özelliği AMP Stories, ülkemizdeki yayıncılar tarafından kullanılmaya başlandı.

İlk yerli AMP Stories örneği Evrensel‘den

İlk etapta uluslararası medya kuruluşları tarafından kullanılan AMP Stories, ülkemizde ise Evrensel tarafından kullanıldı. Instagram, Facebook ve Snapchat‘ten farklı olarak bir uygulamaya bağlı olmadan AMP Stories, ilk olarak CNN, The Washington Post, Wired, Vox ve Mashable gibi firmalar tarafından kullanıldı.

Temelde mobil için hazırlanan bir çözüm olan AMP Stories, hem mobil hem de masaüstü tarayıcılar tarafından görüntülenebiliyor. Hikaye formatın öncüsü konumunda olan Snapchat hikayeleri tüm yayıncıların kullanımına açmamışken, hikayeler formatını çok geç kullanmaya başlayan Google‘ın Snaphat‘ten hızlı davranmış olması ise oldukça ilginç.

Evrensel tarafından hazırlanan AMP Stories örneğine buradan ulaşabilirsiniz. Eğer AMP Stories özelliğini kullanmak isteyen bir yayıncıysanız, buradan AMP Stories için başvuru yapabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.