Volkswagen'in otonom aracı SEDRIC, okul servisi olarak yeniden tasarlandı

Volkswagen'in otonom aracı SEDRIC, okul servisi olarak yeniden tasarlandı

Otomotiv markalarının fuarda öne çıkan araçlarının otonom araçlar olduğu dönemdeyiz, ilerleyen süreçte hayatımızın çoğu aşamasında karşımıza çıkacak görünüyor. Geçtiğimiz sene Volkswagen, geçtiğimiz sene Cenevre Otomobil Fuarı'nda tamamen sürücüsüz olan aracı SEDRIC'i tanıtmıştı. Şoföre asla ihtiyaç duymayacak SEDRIC'in adı “SElf-DRIving Car” (sürücüsüz otomobil) kelimelerinin kısaltmasından oluşuyor.

4 kişilik oturma kapasitesine sahip olan ve ön kısmında kokpit veya direksiyon yerine geniş bir ekran bulunduran Sedric, bu seneki Cenevre Otomobil Fuarı'nda ise okul servisi olarak tanıtıldı. Aracın arkasına "School Bus" yerine "Cool Bus" yazmayı tercih eden Volkswagen'in otonom aracı, eğer gerçekten bu işlevi yerine getirebilirse ebeveynler için gelecekte büyük bir kolaylık sağlayacak gibi duruyor.

Araçta, öğrencileri eğlendirmek için büyük bir OLED ekranı ile kitap çantaları ve daha fazlasını taşıması için sarı renkte bölmeler buluyor. Ayrıca aileler çocuklarını direkt olarak araçtan almak isterlerse, kapılar araçtan araca geçişi kolaylaştıracak şekilde açılıyor, bu da güvenli bir ulaşımın önünü açıyor. Aracın dış tarafındaki LED tabelaları, diğer sürücülere durmasını ve öğrenci geçişini beklemesini söyleyecek şekilde tasarlandı. Geniş, sürgülü cam kapılar, araca kolay giriş sağlarken manevralar yapmadan ve çok fazla vites gerektirmeden açılabiliyor.

4 kişilik SEDRIC'in tek kötü yanı ise öğrenci taşıma kapasitesinin şu anki okul servislerinden çok daha az olması. Otonom araçların çoklu taşımalığına bir örnek olan SEDRIC, bu sayede gelecekte görebileceğimiz toplu taşıma araçlarının temelini de atıyor olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.