StartupMarket.co: Beyaz yakalıları ekosisteme kazandırmak isteyen girişim vitrini

StartupMarket.co da bu ihtiyacı karşılamak için sahaya çıkan yeni girişimlerden biri. Üstelik beyaz yakalıları girişim ekosistemine kazandırma iddiasıyla.
StartupMarket.co: Beyaz yakalıları ekosisteme kazandırmak isteyen girişim vitrini

Girişimcilerin kendini tanıtabileceği vitrin modelindeki platformlar uzun zamandır eksikliği Türkiye ekosisteminde eksikliği hissedilen modellerden biriydi. StartupMarket.co da bu ihtiyacı karşılamak için sahaya çıkan yeni girişimlerden biri. Üstelik beyaz yakalıları girişim ekosistemine kazandırma iddiasıyla.

Serkan Bağçe (CEO), Ahmet Giray Ölmez ve Mehmet Çelikol tarafından kurulan StartupMarket.co, basit anlamda her aşamadaki girişimcilerin kendi sayfalarını oluşturup tanıtım yapabildiği bir platform. Platform diyorum çünkü girişim listelemenin ötesinde girişimleri mentorler, yatırım fonları, bireysel yatırımcılar ve servis sağlayıcılarıyla bir araya getirmeyi hedefliyor. Girişimlere dair her şeyi tek noktada toplamak için son derece temiz bir arayüzle karşımıza çıkıyor. Girişimin CTO pozisyonu ise Atölye15'in kurucusu Oğuz Güç üstleniyor.

Şu anda 43 girişim listeleyen ve ilk yıl sonunda 2000 girişime ulaşmak isteyen StartupMarket, girişimlere dair hem temel bilgiler (özet, pazar bilgisi, yatırım, kurucular vb.) veriyor hem de önemli olayları bir zaman akışı içinde gösteriyor. Girişimlerin büyümesine dair rakamsal bilgi ve mentor (danışman) detayı paylaşılmıyor ancak StartupMarket’in iddialı olduğu alan da tam olarak bu noktada başlıyor.

Beyaz yakalıları ekosistemine kazandırmak mümkün mü?

StartupMarket, en büyük hedefini girişimcilere doğru rehberleri ve destek ağını sağlayarak daha çok girişimciyi motive etmek olarak tanımlıyor. Dolayısıyla henüz aktif olmasa da girişimleri takip etme (radara ekleme), kurucularla görüşme talep etme ve mesajlaşma özelliklerinin geleceği sitede görülebiliyor. Bu özelliklerle yakalanmak istenen en büyük kitle ise beyaz yakalılar.

Beyaz yakalı çalışanları girişim ekosistemine entegre etmek isteyen StartupMarket’in bu konuda yaptığı bir araştırma da var. İstanbul Maslak-Beşiktaş bölgesinde 422 beyaz yakalıyla yapılan araştırmaya göre beyaz yakalıların yüzde 93’ün girişimlere yatırım yapabileceğini, yüzde 64’ünün de girişimcilere mentorlük desteği verebileceği söylüyor. Her iki beyaz yakalıdan biri (%45) de 5-50 bin TL arasında yatırım yapabileceğini paylaşıyor.

Webrazzi Veritabanı’nı aktif tuttuğumuz sınırlı süreyi göz ardı edersek, Türkiye’de girişimlere dönük bu tarz platformların uzun süredir eksik olduğunu söyleyebilirim. StartupMarket’in gayreti ise hem altyapı hem de üstyapı açısından oldukça başarılı gözüküyor. Beyaz yakalıların girişim ekosistemine entegrasyonu ise büyük bir iddia ve bu iddianın başarısı hakkında konuşmak için biraz zamana ihtiyacımız var. Eğer bir beyaz yakalıysanız yorumlarınızı merakla bekliyoruz.

StartupMarket'i incelemek ve girişiminizi eklemek isterseniz startupmarket.co adresini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.