Perakendeyi dijitale dönüştüren chatbot servisi: AskFriendO

Perakendeyi dijitale dönüştüren chatbot servisi: AskFriendO

E-ticaretin günümüzde büyük bir ivme kazanmasıyla mağazalara gidip giysi denemek, kısacası "deneyerek almak" yerini internet üzerinden "tahmin ederek satın alma"ya bırakmaya başladı. Eğer bedenimizi doğru tahmin edebiliyorsak ya da ürününü alacağımız markanın kalıplarını iyi biliyorsak bir sorun yok. Peki ama bu bir sorun haline gelmeye başladığında ne yapacağız?

Barış Aşık'ın girişimi AskFriendO, perakendeyi dijitale dönüştüren bir chatbot servisi olarak bu soruna çözüm bulmayı hedefliyor. Diyelim ki bir mağazanın internet sitesi üzerinden çok beğendiğiniz bir gömleği inceliyorsunuz ve daha önce o markanın herhangi bir ürününü satın almamışsınız. Kısacası ürünlerin genel özelliklerine ilişkin bilgi sahibi değilsiniz. Tam o esnada arkadaşınızı Facebook, Twitter ya da e-posta yoluyla AskFriendO üzerinden sizinle iletişime geçmesi için davet edip koleksiyonunuzu onunla da paylaşıyorsunuz.

Satın alma kararlarınız için arkadaşınızdan yardım alıyorsunuz. Baktınız olmuyor, o zaman mağaza görevlisine bağlanıp ürüne dair istediğinizi görevliye sorabiliyor, hatta görevlinin de fikirlerini alabiliyorsunuz. Bu sayede günlük hayatta arkadaşınızla gezebildiğiniz, gerektiği zaman mağaza görevlisinden yardım alabildiğiniz klasik mağaza deneyimini online mağazalarda da yaşama şansı elde ediyorsunuz.

Sadece online olarak yardımcı olmakla kalmayıp aradığınız ürün mağazaya geldiği zaman size de haber veren AskFriendO'nun site dışı işlevlerinde marketleme ve markalama ile ulaşılabilirlik bulurken, site içinde ise kişiselleştirme ve genelleştirme yer alıyor.

Satış öncesi ve sonrası her türlü desteği sağlayan ve verdiği hizmetle online mağazaları gerçek mağazalara dönüştüren AskFriendO, artan e-ticaret talebiyle birlikte merak edilen sorulara da cevap bulmanın önünü açıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.