Kişiden kişiye araç kiralama girişimi: Arabalı

Kişiden kişiye araç kiralama girişimi: Arabalı

Kendilerini "yeni nesil araç kiralama platformu" olarak tanıtan Arabalı, araç sahiplerine gelir olarak geri dönmeyi, araç kiralayanlara da ekonomik olarak kolaylık sağlamayı hedefliyor.

2017 yılında kurulan ve şu an için sadece İstanbul'da hizmet veren Arabalı'da eğer aracınızı kiralamak istiyorsanız yapmanız gereken belirli şeyler var. Gerekli bilgiler, aracın kiralamaya uygun olduğu tarihler ve güzel çekilmiş birkaç fotoğraf ile birlikte aracınızı sisteme kaydediyorsunuz. Daha sonra aracınızı kiralamak isteyen birisi olduğunda bir rezervasyon bildirimi alıyorsunuz ve duruma göre teklifi kabul ediyorsunuz.

Belirlediğiniz tarih ve saatte aracı kiralamak isteyen kişiyle buluşup kilometre ve yakıt miktarını birlikte kontrol ediyorsunuz ve daha sonra aracı teslim ediyorsunuz. Arabayı teslim alırken de aynı işlemleri yapıp kiralayan kişiye uygulama üzerinden puan veriyorsunuz.

Arabalı üzerinden araç kiralamak istiyorsanız, uygulamaya kaydolduktan sonra sizin için uygun zaman dilimi ve lokasyondaki araçları filtreliyorsunuz. Size uygun aracı seçtikten sonra istek gönderip araç sahibinden gelecek bildirimi bekliyorsunuz ve araç sahibi ile buluşup aracı teslim alıyorsunuz.

Tıpkı garajyeri.com gibi en yakınınızdaki, hatta aynı apartmanda oturduğunuz birinin yani kapınızın önündeki aracı kiralama potansiyelini sunan Arabalı'ya adınızı, soyadınızı, telefon numaranızı ve e-posta adresinizi sisteme girdikten sonra üye oluyorsunuz. Eğer araç kiralamak isterseniz, talebinizi ilettiğinizde müşteri temsilcisi 24 saat içinde sizinle iletişime geçiyor. Araç kiralamak için en az 21 yaşında ve 2 yıllık ehliyet sahibi olmanız gerekiyor.

Araç kiralayanlar herhangi bir ücret ya da komisyon ödemiyor

Arabalı'ya aracını kaydeden kullanıcılar, ayda ortalama 1.500 TL'nin üzerinde gelir elde ediyor. Üstelik araç sahipleri gerçekleşen kiralamalarda hiçbir ücret ve komisyon ödemiyor. Aracın sisteme kabul edilmesi için pert kaydı olmaması gerekiyor ve hasar kaydı maksimum 15 bin TL olması isteniyor. Ayrıca araç, 10 yaşından küçük ve 150 bin kilometre altında olmalı. Araç için kiralama sırasında kilometre sınırı günlük 400 kilometre. Arabalı üzerinden kiraya verilen araçları araç sahibi kendisi teslim edebildiği gibi vale ile de teslim edebiliyor.

Arabalı'yı web sitesi üzerinden kullanabildiğiniz gibi App Store veya Google Play Store'dan uygulamasını indirerek de kullanabiliyorsunuz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.