Tek bir uygulamada 100'ü aşkın oyun: Bored Button

Tek bir uygulamada 100'ü aşkın oyun: Bored Button

Bir mobil oyun platformu olarak hizmet veren Bored Button, kataloğunda 100’den fazla lisanslı oyun barındıran ilginç bir uygulama. Temelde bir mobil oyun olan Bored Button, içinde bulundurduğu oyunlar sayesinde rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

2017 yılının Mart ayında Metin Öztin, Cem Özdemir ve Onur Tokoğlu tarafından kurulan Bored Button, şu an için 4 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Tek bir uygulama içinde 100'den fazla oyun sunarak mobil oyun deneyimini farklı bir noktaya taşıyan Bored Button, uygulama içinde yer alan butona her tıklandığında kullanıcısına yeni bir oyun sunuyor.

Yaklaşık 3 ay içinde geliştirilen Bored Button, kendi geliştirdiği dosya transfer metodu sayesinde yeni açılacak olan oyunların hem daha düşük boyutta veri kullanmasına, hemde butona basıldığı andan itibaren 3 saniye içinde oyunların açılmasına imkan sağlıyor.

Uygulamanın telefon hafızasında kapladığı yer, geliştirilen dosya transfer metodu sayesinde normal uygulamalara göre çok daha az. Bored Button, hem düşük veri kullanımı hem de düşük saklama alanı gereksinimleri sayesinde giriş segmentindeki akıllı telefonlarda bile başarılı bir şekilde çalışabiliyor

3 milyondan fazla indirilme

Kullanıcılar Bored Button'ın sunduğu tüm oyunları bir katalog içinde göremiyor fakat beğenilen bir oyunu tek tuş ile favorilerine eklemek ve daha sonra favorilerindeki oyunları çevrimdışı olarak oynamak mümkün. Favorilere eklenen oyunlar sayesinde kullanıcılarını tanıyan Bored Button, butona her basıldığında kullanıcısının karşısına en seveceği oyunu çıkartacak şekilde çalışıyor.

Yaklaşık 1 yıl içinde toplamda 3 milyonu aşkın indirilmeye ulaşan Bored Button, oyunlar için kullanım anlaşması yapmıyor. Platform içindeki tüm oyunları lisanlarını satın alan Bored Button içinde kullanıcılar ortalama olarak 20 dakika geçiriyor. 30'dan fazla ülkenin uygulama mağazasında featured olmayı başaran platformun kullanıcılarının yüzde 50'si ise ABD'den.

101-in-1 Games, YooB Games, Kizi - Cool Fun Games ve Puzzlerama gibi pek çok rakibe sahip olan Bored Button, hızlı yapısı ve oyun önerme sistemi ile rakiplerinin önüne geçmeyi planlıyor. Şu an için reklamlar sayesinde gelir elde eden uygulama, ilerleyen dönemlerde uygulama içi satın alma özelliğini de kullanıma sunacak.

Mobil oyun oynamayı seven her kullanıcının istediği oyuna tek bir buton ile ulaşabildiği dünya çapında bir oyun platforma dönüşmeyi hedefleyen Bored Button, bağımsız mobil oyun geliştiricileri için bir web portalı kurmayı da planlıyor. Dilerseniz Bored Button uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.