Bitkileri fotoğraftan tanımlayan mobil uygulama: PictureThis

Bitkileri fotoğraftan tanımlayan mobil uygulama: PictureThis

Bir bitkinin adını merak ettiğimizde, onun ne olduğunu ansiklopediden araştırma devrini çoktan geçtik. Artık aramalar internet üzerinden yapılıyor ama merak ettiklerimizi ararken her zaman doğru sonuca ulaşamayabiliyoruz, hatta birçok bilginin arasından en doğrusunu seçmemiz gerekebiliyor.

"Bitkilerin Shazam'ı" dersek yanlış olmayacak bir uygulama ile sizi tanıştırmak isteriz; PictureThis. Adını merak ettiğiniz bitkinin fotoğrafını çektiğinizde size hangi bitki olduğunu söyleyen PictureThis, seçeneği tek bitkiyle de sınırlandırmıyor ve önünüze fotoğraftakinin benzerlerini sıralıyor. Böylece en doğru olanı aradan seçmeniz için size alternatifler sunuyor.

Uygulamanın sunduğu hizmet bununla da sınırlı kalmıyor. Bitkiler için bilgi bankası görevi gören PictureThis'in arama çubuğuna tarihini, anlamını, nerelerde bulunduğunu, neye benzediğini merak ettiğiniz bir bitkinin ismini yazdığınızda, bu bilgilerin hepsi karşınıza sıralanıyor.

Uygulamada "Explore" kısmına tıklayıp konum bilgilerinizi aktif hale getirdiğinizde, çevrenizde uygulamayı kullanan insanların son olarak arattığı bitkileri de bulabiliyorsunuz. Böylece "Etrafta hangi bitkiler yetişir?" sorusunun da cevabına bir adım yaklaşmış oluyorsunuz.

PictureThis her ne kadar kullanışlı bir uygulama olsa da Türkçe seçeneği olmadığı için ülkemizde kullanım zorluğu yaşanacaktır diye düşünüyoruz. Ayrıca fotoğrafını çektiğiniz bitkinin halk arasındaki adı yerine Latince ismini size veriyor olması, sizin de bunu arama motorlarında aratarak bildiğiniz isme ulaşmaya çalışmanız gibi zorlukları var. Yine de PlantNet, FlowerChecker ve Leafsnap gibi uygulamalardan tasarımıyla sıyrılmayı başarıyor ve bizden geçer not alıyor.

Öğrenmeye hevesli bitki severler PictureThis'e bir fırsat versin deriz. Uygulamayı App Store ve Google Play Store'dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.