Avustralya’da 1200 gazete standında bitcoin ve ethereum satın alınabiliyor

Avustralya’da 1200 gazete standında bitcoin ve ethereum satın alınabiliyor

Avustralya’da yerel kripto para borsası BitcoinAustralia ve ödeme şirketi Blueshyft ortaklığı sayesinde ülke geneline ki 1200 gazete bayisinden, bitcoin ve ethereum satın alınabiliyor.

Müşterilerin stantlardan kripto para alışverişi yapabilmeleri için bir dijital cüzdan uygulaması indirip e-mail adresleri ve telefon numaraları ile kayıt olmaları gerekiyor. Daha sonra stantta ki QR kodu okutarak alış işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Alış işleminde sistem komisyon olarak yüzde 5 alıyor ve işlemin tamamlanıp kripto paranın cüzdanda görünmesi 20 dakikadan kısa sürüyor.

BitcoinAustralia CEO’su Rupert Hackett; Australian Financial Review’a verdiği bir röportajda, geleneksel gazete bayilerinden kripto para satın alınabilmesi fikrinin, kripto paraların adaptasyonuna demokratik bir yaklaşım getireceğini belirtti. Gazete bayii gibi fiziki bir satıcıdan kripto para satın almanın daha güven verici bir ortam yarattığına inanan Hackett, sattığınız ürün tamamen dijital olunca satın alan kişi ile güven ilişkisi kurmak zor oluyor zira elle tutulur bir ürün teslim etmiyorsunuz sözleri ile girişimlerinin arkasında yatan fikri özetledi.

Gazete bayilerinde kripto para satışı uygulaması 2016 yılında sadece bitcoin ile başlamıştı. Ethereum satışları ise son dönemde eklendi. O yıllarda ethereum satın alacak kişiler hali hazırda bitcoine yatırım yapmış olan ve ekosistemde ki diğer kripto paraları takip eden kişilerdi. Günümüzde ana akım medya tarafından insanlara sunulan kripto para haberleri ethereumun da daha fazla tanınmasına ve bu ekosisteme yeni girecek yatırımcılar için fiyatının görece düşük olmasından kaynaklı tercih edilmesine neden oldu.

Bitocin ve ethereumun gazate stantlarında satışı, basılı medyaların da dijitalleştiği bu çağda geleneksel gazete bayii stantlarına ek bir gelir de getiriyor.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.