Paym.es, StartersHub ve Daal'dan yatırım aldı

Paym.es, StartersHub ve Daal'dan yatırım aldı

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında StartersHub XO programının mezunları arasında yer alan Paym.es'i sizlere tanıtmıştık. Bugün ise bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan girişim, StartersHub ve Suudi Arabistan merkezli risk sermayesi fonu Daal'dan toplam 180 bin dolar yatırım aldı.

Hedef Rusya, İspanya, MENA ve Latin Amerika

Facebook, Instagram, Etsy ve Letgo gibi sosyal ağlar üzerinden güvenle alım satım yapma kolaylığı sunan Paym.es, StartersHub XO programını başarıyla tamamladıktan sonra kısa sürede 43 bin kullanıcıya ve 400 bin TL'lik satış hacmine ulaştı. 180 bin dolarlık yatırımın 50 bin doları StartersHub tarafından kalan 130 bin doları ise risk sermayesi fonu Daal tarafından yapıldı.

Chatbot temelli bir girişim olan Paym.es, bu yatırımla birlikte ülkemizin ardından Rusya, İspanya, MENA ve Latin Amerika gibi sosyal medya üzerinde e-ticaretin yaygın olduğu pazarlara açılmayı hedefliyor.

Sosyal medyanın sunduğu kullanım kolaylığı ve hızlı etkileşim sayesinde e-ticaretin bu kanal üzerinden de gelişmesinin doğal olduğuna dikkat çeken StartersHub Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dorman, alıcı ile satıcı arasında güvenli bir ödeme köprüsü kuran Paym.es'in küresel pazara kolaylıkla hizmet ihraç edebileceğinin altını çizdi.

FinTech ve chatbotlar sayesinde insanların online alışveriş alışkanlıklarının değiştiğini belirten Daal CEO'su Said Anas Muslih ise muazzam bir potansiyel olduğuna inandıklarını ve Daal olarak kendi ülkesinin ya da bölgesinin sınırları dışına çıkabilen çözümlerle ilgilendiklerini dile getirdi.

Kayıt ve ürün listelemenin ücretsiz olduğu Paym.es, satışlardan ise sadece yüzde 6 oranında komisyon alıyor. Kullanıcılarına hali hazırda Facebook Messenger üzerinden hizmet veren şirket, Türkiye için WhatsApp, Rusya ve MENA operasyonu için ise Telegram’da çalışan beta versiyonunu yayına almayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.