Otomat yönetim girişimi E-Vend, 6,2 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Otomat yönetim girişimi E-Vend, 6,2 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Özellikle otomat yönetim ve ödeme sistemleri üzerine odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan E-Vend, Macgal Otomat'tan yatırım aldı. 2017 yılında bir fikir olarak başlayan E-Vend, Fatih Saral, Ebru Arslan ve Yılmaz Sattı tarafından kuruldu. İTÜ Çekirdek mezunu da olan E-Vend, nesnelerin internetinin oldukça popüler olduğu günümüzde otomatları daha da aktifleştirmek amacı ile hizmet veriyor.

6,2 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Günümüze kadar büyük oranda manuel çalışan otomatlara 2 ayrı özellik kazandıran girişim, Macgal Otomat'tan 6,2 milyon TL değerleme ile yatırım aldı. Web Yönetim paneli ile otomat yönetim sistemi üzerinden otomatları yönetebilen girişim, sisteme giriş yaparak otomatlarının ürün, stok, kar/zarar, ürün satış hızları, günlük/haftalık raporlamalar, arızalar vb. tüm otomata ait bilgileri sistem üzerinden takip edebiliyor.

E-Vend sayesinde otomat sahipleri kampanyalar, anlık promosyonlar üretme, stok, arıza durumlarına göre operasyon personelini bilgilendirme ve stok bitmişse ürün doldurulması gibi önemli özelliklere sahip olabiliyorlar. Ödeme konusunda da çalışmaları olan E-vend, mobil uygulaması sayesinde bluetooth ile otomata bağlanarak mobil ödeme ile ürünlerinizi otomattan güvenli şekilde almanıza da olanak tanıyor.

Ayrıca ödeme sistemi için fiziksel olarak temassız işlem, kartlı işlem ve mobil ödeme olmak üzere 3 farklı seçenek sunulduğunu da belirtelim. Kuruclarından aldığımız bilgilere göre bu yatırımdan sonra MACGAL otomattan 3 bin adet otomat için ön sipariş almış bulunmakta.

Yatırımın ardından Macgal Otomat'ın ürettiği otomatlarda E-Vend teknolojisinin kullanılacağını da ekleyelim. Yeni otomat teknolojileri üzerinde de çalışan E-Vend, 2018 yılının yaz aylarında İTÜ kampüsü başta olmak üzere 250 noktada kullanıcı testleri gerçekleştirecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.