Elon Musk, Yunanistan'da Tesla'ya ait AR-GE merkezi kurabilir

Elon  Musk, Yunanistan'da Tesla'ya ait AR-GE merkezi kurabilir

Milyar dolarlık inovatif şirketlerin kurucusu Elon Musk, Yunanistan'da Tesla'ya ait bir AR-GE merkezi kurabilir. Nihai karar gerçekleşirse, Tesla'nın Avrupa'da merkez sayısı Hollanda, Almanya ve Birleşik Krallık ile birlikte 4’e çıkacak.

Musk'ın merkezi Yunanistan'da kurmak istemesinin altında ise kimilerine göre haklı sayılacak bir neden var. O da elektrikli araç üreticisinin en önemli üç tasarımcısı da Yunanistan'nın başkenti Atina'da teknik bir üniversitede akademik hayatlarını tamamlamışlar.

Merkezin Yunanistan'da kurulacak olması komşuya tersine beyin göçü mü başlıyor soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Ülkenin 2009 yılında yaşadığı mali kriz, ilerleyen yıllarda küresel ekonomik krizden de etkilenmesi ile tsunamiye dönüşmüştü. Ülkede genç nüfus arasında yaşanan işsizlik oranı Kasım 2017 oranlarına göre yüzde 44'ü bulmuş durumda.

Komşuda bayram havası estiren bu haber ile Yunanistan'da iş adamları da cömert tekliflerini masaya koymaya başladı. Mesela, ülkenin önde gelen sağlık sigortası Athens Medical Groups, Ar-GE merkezinin Yunanistan'da kurulması durumunda 1 yıl boyunca Tesla çalışanlarına ücretsiz sağlık sigortası sağlayacağını açıkladı.

Yunanistan, küresel inovasyonun ön saflarında yer almak istiyor. Musk, şişeden çıkan cin misali ülkenin bu dileğini  yerine getirmek için ilk adımı atacak mı? hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.