Dubai'de StarVR destekli devasa VR oyun alanı kurulacak

Dubai'de StarVR destekli devasa VR oyun alanı kurulacak

Bundan birkaç yıl önce Dubai'nin nasıl bir çölden bir mega kente dönüştüğüne yönelik bir belgesel izlemiştim. "Oil Money" isimli belgesel, çılgın bir maliyet ve kapasite ile Dubai'nin günümüz koşullarına gelme sürecini gösteriyordu.

Dünyanın en lüks yaşam alanlarından birine dönen Dubai, geleceğin akıllı kentlerinin de baş rol oyunlarından olacak şüphesiz. Arap Yarımadası'nda bulunan emirlikte ulaşım, iletişim, sağlık, altyapı ve şehir planlama başta olmak üzere birçok alanda mevcut ve planlanan 545'ten fazla akıllı proje var.

Eğlence kültürünün de yoğun olduğu kentte Sanal Gerçeklik (VR) ve Artırılmış Gerçeklik AR desktekli sayısız oyun alanı mevcut. Teknoloji odaklı oyun alanlarına ise  bir yenisi daha ekleniyor. İsveç merkezli oyun geliştirme şirketi StarBeeze ve Acer'a ait StarVR ürünleri, meraklılarına  konuma dayalı sanal gerçeklik deneyimi yaşatacak.

Emaar Entertainment tarafından kurulacak olan oyun sahası. 75 bin metre karelik bir alanı kaplayacak. İçinde bin mağazanın bulunduğu alışveriş merkezinin iki katına yayılacak olan alanda, kişiler tek başlarına ya da çoklu katılımlar ile oyundan filme kadar birçok eğlenceyi deneyimleyebilecekler.

Bu sayede dört tanesi yeni olan alış-veriş merkezinde toplam 8 VR deneyimi sunan oyun alanı olacak. Overkill'in The Walking Dead, John Wick Chronicles ve Mummy Prodigium Strike gibi tanıdık uygulamaların yer alacağı alanda, birden fazla oyunseverin katılabileceği The Raft ve APE-X gibi daha ilginç deneyimleri de yer alacak.

Oyun alanında aileler de düşünülmüş. Artırılmış Gerçeklik (AR)  destekli hayvanat bahçesini gezebilecek çocuklu aileler, sanal bir otobüs ile de dünya turu da yapabilecekler.

Starbreeze tarafından geliştirilen ve dünyanın en kaliteli panaromik sanal gerçeklik başlığı olarak adlandırıkan StarVR'a 2016 yılında Acer ilgi duymuştu. Acer'ın şirket hisselerinin yarısını satın alması ile iki şirket, iş ortaklığına gitmişti. Ancak yakın zamanda Acer'ın şirket hisselerinin yüzde 66'dan fazlasına sahip olmak istemesi bu eşit ortaklığı  bozacak gibi görünüyor.

Son olarak şirketin halka arz edilmesi durumunu da paylaşalım. Acer ve Starbreeze'in, StarVR'ın gelişimine daha fazla kaynak ayırmak istemesi, bu olasılığın hayata geçmesi konusunda güçlü bir tez olarak gösterilebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.