Vestel, Amazon Alexa ve Verisun'dan akıllı şehirler için iş birliği

Vestel, Amazon Alexa ve Verisun'dan akıllı şehirler için iş birliği

Günümüzün en önemli konularından biri olan akıllı şehirler için önemli iş birlikleri yapılmaya devam ediyor. MWC 2018'de Vestel'in çatısı altında boy gösteren Verisun, akıllı şehir teknolojileri üzerinde çalışan bir girişim. Duyurulan iş birliği kapsamında Vestel, Amazon Alexa ve Verisun akıllı şehirler için birlikte çalışacak.

Vestel, MWC 2018'de Amazon Alexa ve Amazon Web Servislerinin aktif olarak kullanıldığı Vestel Şehir Asistanını 2018'de kullanıma sunacağını duyurdu. Kullanıma sunulacak olan Vestel Şehir Asistanı, otobüs durakları ve şehir meydanları gibi önemli noktalara yerleştirilecek.

Sesimizle kontrol edebileceğimiz Şehir Asistanı sayesinde kullanıcılar, şehir hakkında bilgi almak için asistan ile konuşabilecek. Verisun’un sesle kontrol edilebilen, sorulan sorulara sesli yanıt verebilen "Vestel Şehir Asistanı" kiosku, yol tarifi, hava durumu, otobüs saatleri bilgilerinin yanı sıra taksi çağırma hizmeti de sunuyor.  Vestel Şehir Asistanı'nın içinde Amazon Echo bulunduğunu da ekleyelim.

Hava kirliliği ve gürültü seviyesini ölçebiliyor

3 metre yüksekliğindeki kiosk güneş enerjisiyle çalışıyor. Kiosklar ayrıca, şarj ve kablosuz internet bağlantısı gibi vatandaşların temel ihtiyaçlarını da karşılayabiliyor. Şehir asistanları sadece vatandaşa değil, şehir idaresine de kolaylıklar sağlıyor. İçine yerleştirilecek sensörler sayesinde hava kirliliği ya da gürültü seviyesi ölçülebiliyor.

Yapay zekâ ile öğrenme, konuşma tanıma ve ödeme servislerini kullanarak birçok kompleks hizmeti sunabilen Vestel Şehir Asistanı, hem şehir içindeki vatandaşlar hem de belediyelerin kullanımı için oldukça başarılı bir çözüm. Bugüne kadar ülkemizde 25'ten fazla "Akıllı Şehir Çözümleri" kurmuş olan Verisun, akıllı şehir çözümleri ile her saniye 5 binden fazla vatandaşa hizmet sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.