Facebook, keşfetme odağındaki özelliğini kaldırdı

Facebook, keşfetme odağındaki özelliğini kaldırdı

Facebook, geçtiğimiz aylarda bazı ülkelerde yayına aldığı "Explore Feed" özelliğini kaldırma kararı aldı. Explore Feed özelliğiyle Facebook Haber Akışı'nızda arkadaşlarımızın gönderileri ve beğendiğimiz sayfaların gönderileri olarak ikiye bölüyordu.

Facebook News Feed yöneticisi Adam Mosseri, blog yazısında Explore ile ilgili olarak şunları söyledi.

Facebook'u herkes için daha iyi hale getirebilmemiz için yeni özellikler deniyor, değişiklikler tasarlıyor ve güncellemeler yapıyoruz. Reaksiyonların çeşitlendirilmesi, Canlı Video ve GIF'ler olumlu olarak dönüş aldığımız bazı değişiklikler ve bunlar küresel olarak kullanılmaya devam ediliyor. Bugün, bu testlerden birini sonlandırıyoruz: Explore Feed. Geçtiğimiz yıl insanlardan aldığımız geri bildirimlere göre kullanıcılar, Haber Akışı'nda arkadaşları ve ailelerinden daha fazla bildirim almak istiyor. Bu sebepten Explore Feed'in çok kullanışlı olmadığını düşünüyoruz.

Bu özelliğin Facebook'ta günden güne sorun haline gelmeye başlayan yanlış bilginin yayılmasının da önünü açtığı belirtiliyor. Özelliğin test edildiği alanlarda resmi hesaplar ve sivil toplum medya siteleri, içeriğini ana yayında tanıtmak için ödeme yapmadıkları sürece ikinci planda kaldı. Bu da kullanıcıların öncelikle arkadaşları ve aileleri tarafından paylaşılan içeriğin güvenilirliğine bağlı olduğu anlamına geliyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.