Dubai, blockchain tabanlı araç takip sistemi geliştiriyor

Dubai, blockchain tabanlı araç takip sistemi geliştiriyor

Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki otomobil sahiplerinin araçlarının geçmişini takip edebilecekleri blockchain tabanlı bir sistem kuruluyor. Arabian Business sitesinin haberine göre, Dubai ulaşım yetkilileri, araçların blockchain üzerinde üretimden, kullanıldıktan sora hurdaya çıkana kadarki sürecinin takip edilebildiği bir platform üzerinde çalışıyorlar.

2020 yılında devreye girmesi planlanan platform öncelikle Dubai’deki araçları kapsayacak ancak daha sonra bütün ülkedeki araçlar bu platform üzerinden takip edilebilecek.

Blockchain teknolojisinin tüm iş ağında şeffaf bir kayıt sistemi olduğunu belirten RTA başkanı ve yürütme direktörü Mattar Al Tayer; geliştirdikleri platform sayesinde, otomobil üreticileri, satıcılar, düzenleyiciler, sigorta şirketleri, alıcılar ve satıcıları birbirine bağlamayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca sistem araçların geçmiş kaza bilgileri, servis kayıtları ve mülkiyet satışları gibi bilgileri de içerecek.

Projenin stratejileri konusunda danışmanlık görevini ise IBM üstlenecek. Dubai Gümrük, Dubai Polisi, Dubai Ekonomik Kalkınma Departmanı, Emirlik Otoritesi Standardizasyon ve Metoroloji, Emirlik Kimlik Dairesi ve İçişleri Bakanlığı da araç takip platformuna erişim sağlayacak.

Blockchain tabanlı araç takip projesi, Dubai devlet kurumlarının dünyanın her yerindeki diğer hükümetlerden her yönde 10 kat daha fazla gelişmiş olmasını hedefleyen Dubai 10X girişiminin bir parçası olarak hazırlanıyor. Bu girişim Dubai Prensi ve aynı zamanda Dubai Yürütme konseyi Başkanlığı görevini de gerçekleştiren Şeyh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum tarafından son gerçekleştirilen 5. Dünya Hükümet Zirvesinde başlatılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.