​Peak Games, 2017'de mobil uygulamalarda en çok gelir elde eden firmalar arasında yer aldı

Peak Games, listeye 37’nci sıradan girerek, mobil uygulama pazarında birçok küresel devi de geride bırakmış oldu.
​Peak Games, 2017'de mobil uygulamalarda en çok gelir elde eden firmalar arasında yer aldı

Geliştirdiği mobil oyunlarla küresel çapta 500 milyondan fazla kişiye ulaşan Peak Games, dünya genelinde mobil uygulamalardan en çok gelir elde eden firmaların sıralandığı App Annie 2017 Top-52 listesinde yer alan tek yerli şirket oldu. Peak Games, listeye 37’nci sıradan girerek, mobil uygulama pazarında birçok küresel devi de geride bırakmış oldu.

Uygulama geliştiren teknoloji şirketlerinin 2017 yılında App Store ve Google Play Store platformlarından elde ettikleri gelirler bazında sıralandığı App Annie 2017'de 52 şirkette 37. sıraya yerleşen Peak Games, bu başarısı ile 86 milyar dolarlık mobil uygulama pazarında kendine sağlam bir yer edindiğini kanıtladı. Listede, merkezi Avrupa’da bulunan şirketler arasında üçüncü sırada yer alan Peak Games, 60 kişilik ekibi ile çalışmalarını ve büyümesini sürdürmeye devam ediyor. Peak Games'in 2018 yılında ocak ve şubat aylarında elde ettiği büyüme göz önüne alındığında, önümüzdeki yıllarda listede daha üst sıralarda yer alacağı öngörülüyor.

Hazırladığı araştırma ve yayınladığı raporlarla mobil uygulama pazarının nabzını tutan App Annie’nin listesinde Türkiye’den Peak Games’in yanı sıra ABD’den 16, Japonya’dan 15, Çin’den 11, Güney Kore’den 4, Finlandiya’dan 2, Fransa, İrlanda ve Avusturalya’dan ise birer şirket bulunuyor. Listede Kanada, İngiltere ve Almanya gibi geniş mobil uygulama ekosistemine sahip ülkelerden herhangi bir şirket yer almıyor.

App Annie 2017 Top 52 listesinde yer alan diğer şirketleri de merak ediyorsanız sizi aşağıdaki görsele alalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.