Circle, kripto para borsası Poloniex’i satın aldı

Circle, kripto para borsası Poloniex’i satın aldı

2014 yılında kurulan, ABD’nin en büyük kripto para borsalarından Poloniex’in, pazartesi günü Circle tarafından satın alındığı açıklandı. Goldman Sachs tarafından desteklenen mobil finansal ödeme sistemi Circle, kripto para borsaları içinde en büyükler sıralamasında olan Poloniex’i satın almak için 400 milyon dolar ödedi. Bu birleşme Poloniex’i ABD’nin en büyük kripto para borsaları CoinBase ve Kraken ile rekabet edebilir seviyeye çıkartacak.

Aslında Circle girişiminin tam olarak kendini nasıl tanımladığının takibini yapmak zor. İlk başladıklarında bitcoin için PayPal olmak isteyen Circle kendini o dönem “Bitcoin Şirketi” olarak tanımlıyordu. Circle üzerinden bitcoine dair hiçbir bilgi sahibi olmadan alış satış yapabiliyordunuz. Ama o günler ilk bitcoin furyasının yaşandığı 2013 yılında kaldı. Daha sonra şirket kendini bir “Sosyal Ödeme Şirketi” olarak tanımlamaya başladı. Bitcoin ve blok zincir tanımları şirketin web sitesinden tamamen silinmişti.

Kurucu ortaklardan ve şirketin CEO’su Jeremy Allaire 2016 yılında TechCruch’a verdiği bir ropörtajda; biz kendimizi bir bitcoin girişimi olarak görmedik, teknolojisi ile olan ilişkimiz sebebi ile medya bizi bu şekilde konumlandırdı sözleri ile o dönem bitcoin isminden uzaklaşmaya çalışıyor gibiydi.

Ve şimdi tekrar kripto para ekosistemine geri döndüler. Artık kişisel karşılıklı ödeme sistemi Circle, CirclePay ismi ile hizmet veriyor. Ayrıca CircleTrade isimli bir kripto para borsası hizmetleri de mevcut.

Fortune dergisine göre CircleTrade ilk üç ayında, aylık 2 milyar dolar işlem hacmine erişmeyi ve aylık 60 milyon dolar kar elde etmeyi başardı.

Şirket şimdi bu iki hizmete, Poloniex üzerinden hızlı kripto para alış satış uygulaması CircleInvest ile üçüncü bir hizmetini eklemeyi planlıyor. Fortune dergisi ayrıca Circle’ın, AliPay, PayPal ve diğer dijital cüzdanları birbirine bağlayabilecek Center isimli bir protokol üzerinde de çalıştığını bildirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.