Qualcomm 5G simülasyon testlerinin sonuçlarını MWC 2018'de paylaştı

Qualcomm 5G simülasyon testlerinin sonuçlarını MWC 2018'de paylaştı

Her geçen gün teknoloji dünyasının en önemli konularından biri olan 5G teknolojisi ile ilgili yeni bir haber karşımıza çıkıyor. 5G teknolojisinin ne kadar hızlı olabileceğini gözler önüne sermek isteyen Qualcomm, 5G teknolojisin simülasyon testlerinin sonuçlarını Webrazzi olarak yerinden takip ettiğimiz MWC 2018'de paylaştı.

Yapılan simülasyon testleri ile birlikte mobil internetin ne kadar hızlı olabileceğini de gözler önüne seren Qualcomm, testlerini ABD'nin San Francisco ve Almanya'nın Frankfurt şehirlerinde gerçekleştirdi. Yapılan testlerde gerçek dünya koşullarına oldukça önem gösteren Qualcomm, coğrafya, ağdaki farklı kullanıcı talepleri ve farklı ağ hızlarındaki LTE / 5G bağlantı özelliklerine sahip geniş cihaz yelpazesi gibi değişkenleri de göz önünde bulundurdu.

Frankfurt'ta gerçekleşen testlerini tem bir ağ yapısı üzerine kurgulayan Qualcomm, genel mobil internet kullanımında 4G kullanıcıları için 56 Mbps, 5G kullanıcıları için ise 490 Mbps hızlarına ulaşmayı başardı. Konu indirime işlemlerine gelince ise LTE kullanıcıları için 8 Mbps hıza ulaşan şirket, yapılan testlerde 5G kullanıcıları için 100 Mbps indirme hızlarına kadar çıktı.

1,4 Gbps gezinme hızına ulaşıldı

San Francisco'da gerçekleştirilen simülasyon testlerinin çok daha başarılı sonuçlar verdiğini de belirtelim. ABD'de gerçekleştirilen testlere göre Qualcomm, 4G kullanıcıları için 71 Mbps, 5G kullanıcıları için ise 1,4 Gbps gezinme ve genel kullanım hızlarına kadar çıkmayı başardı.

Kısacası 5G sayesinde gezinme hızlarını 23 kat artıran Qualcomm, 5G teknolojisi için indirme hızlarını ise 10 Mbps'ten 186 Mbps hızlarına kadar çıkardı. Günümüz mobil internet hızları ile kıyaslandığında oldukça önemli hızlara ulaşan Qualcomm'un 5G teknolojisi ile ilgili yaptığı çalışmaları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.