Tesla motorlu Honda Accord, 0'dan 100 km hıza 2.7 saniyede çıkmayı başardı

Tesla motorlu Honda Accord, 0'dan 100 km hıza 2.7 saniyede çıkmayı başardı

Tesla'nın elektrikli motoru ve Chevy Volt'un bataryasından oluşan bir kombinasyondan meydana gelen 1981 model Honda Accord, 0 km'den 100 km hıza 2.7 saniye içinde çıkıyor. Üstelik 2.5 saniyenin de mümkün olabileceği söylendi.

Son dönemde Tesla motor teknolojilerinin başka araçlarda kullanılmaya başlanmasıyla ortaya çıkan görüntülere bir yenisi daha eklendi. Teslonda adı verilen araca ait görüntülerde, Tesla Model S ve Model X araçlarının parçalarını tamir ederek bünyesinde satan HSR Motors'ın kurucusu Jason Hughes'u görüyoruz. Sahip olduğu sistem sayesinde 536 beygir gücüne kavuşan 1981 model Honda Accord’un, yapılan denemelerde 0-100km/s hızlanma süresi 2.7 saniye olarak hesaplandı.

HSR Motors sistemini kullanan ilk müşterilerden biri olan Jimmy Built de konuyla ilgili olarak şöyle bir yorumda bulundu:

Teslonda ile gerçekleştirdiğimiz denemelerimizde 0-100km/s hızlanma süresini 2.7 saniye olarak hesapladık. Ancak bu süre 38 derece asfaltta soğuk motor ve soğuk batarya ile gerçekleştirildi. Koşullar daha farklı olursa 2.5 saniyenin de mümkün olacağını düşünüyorum.

Teslonda’nın 0 km'den 100 km'ye çıkarken nasıl hızlandığını merak ediyorsanız sizi aşağıdaki videoya alalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.