LG, kameralarına yapay zeka getirmek için EyeEm'i kullanıyor

LG, kameralarına yapay zeka getirmek için EyeEm'i kullanıyor

Geçtiğimiz Ağustos ayında V30 modelini tanıtan LG dün V30'un güncellenmiş versiyonunu duyurdu. V30'un güncellenmiş versiyonunda üçüncü parti bir yapay zeka sistemi kullanan süper şarjlı bir kamera mevcut. Yeni kamerasında yapay zeka için EyeEm'den faydalanan LG, V30S ThinQ ve orijinal V30'un fotoğraflardaki objeleri tanımasını sağlıyor. Böylece kamera, ayarları çekilen objeye göre yapabiliyor.

EyeEm'in yapay zeka platformu yalnızca cihaz üzerinde çalışıyor. Yani objeleri tanımlamak için buluttan bilgi çekmeye gerek duymuyor. LG yaptığı açıklamada her ne kadar platform cihaz üzerinde çalışsa da, kullanıldıkça yeteneklerini de arttırabildiğini ifade etti. Üstelik LG sözcüsünün söylediğine göre başka donanım üreticilerinin de kullanabildiği EyeEm, üreticisi tarafından LG'ye uyum sağlayacak şekilde düzenlendi.

LG, EyeEm'in sistemini kullanarak Apple ya da Huawei gibi bu konuda çalışacak bir çip üretmekten de kurtulmuş oluyor.  V30'un içindeki CPU ise yapay zeka fotoğraf tanımlama aracına güç veriyor. Bir ön-üretim modelini deneyen basın mensupları ise sonuçtan memnun görünüyor.

EyeEm'i çalıştırmak için kullanıcıların AI Cam düğmesine basması yeterli oluyor. Kamera, çalışmaya başladıktan sonra insanları, yemekleri, çiçekleri ve binaları tanıyabiliyor. Türler arasında geçiş yapmak zaman alsa da kullanıcılar ortaya çıkan sonuçtan memnun. Zira objelerin  tanınmasıyla birlikte fotoğrafın kalitesi de artıyor. İnsan, hayvan, şehir/bina, çiçek, gün doğumu, gün batımı, yemek ve manzara olmak üzere kamerada 8 tür bulunuyor. Bu arada kamerayı tuttuğunuz objenin ne olduğuna dair tahminlerde bulunan yapay zeka, bu tahminleri ekrana yansıtmayı da ihmal etmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.