New York'un 100 milyon dolar fiyatıyla en pahalı teras katı Michael Dell'e ait

New York'un 100 milyon dolar fiyatıyla en pahalı teras katı Michael Dell'e ait

Dell'in kurucusu ve CEO'su milyarder Michael Dell'in 2014'te gizlice aldığı New York'un en pahalı teras katına yakından bakalım. Christian de Portzamparc tarafından tasarlanan One57 binası şelaleye olan benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Şimdiye kadar bu binadan daire satın alan tanınmış kişiler arasında Michael Dell'in yanı sıra Lawrence S. Stroll, Andrey Dubinsky ve Silas K. F. Chou yer alıyor.

Binanın ilk 39 katında The Park Hyatt oteli yer alıyor. One57'nın geri kalanında ise 95 apartman dairesi bulunuyor.

One57'daki daire sahiplerinin binaya girişleri ise ayrı bir kapıdan yapılıyor. Böylece daire sahipleri Park Hyatt misafirleri ile karşılaşmıyor. Daire sahiplerinin bina girişinde kendilerine özel bir lobi ve asansör de bulunuyor.

Yine de daire sahiplerinin One57'da bir otel konforu yaşadığı söylenebilir. Oda içi Spa hizmeti, concierge, oda içi yemek ve ikram servisi ve hatta köpek gezdirme hizmeti One57'nın dikkat çeken hizmetleri arasında yer alıyor.

89. ve 90. katlarda bulunan teras katının satılması, One57'da yapılan en büyük emlak satışı olarak öne çıkıyor. 2014 yılında 100 milyon dolara satılan bu dairenin gizemli alıcısının ise yakın zamanda Michael Dell olduğu ortaya çıktı.

1014 m²'lik alana sahip bu göz alıcı dubleksin altı yatak odası bulunuyor.

Teras katında 7 banyo, 2 buduvar, 1 buhar odası ve mermer hamamlar yer alıyor.

Her bir odada yerden tavana kadar uzanan 7 metrelik pencereler, misafirleri eşsiz bir New York manzarasıyla büyülüyor.

Bu dairenin pencerelerinden New York'un göz bebeği Central Park'ı seyretmeniz de mümkün.

Binanın teras katı aklınızı başınızdan alsa da One57'daki diğer dairelerin de pek aşağı kalır yanı yok. Zira diğer daireler de benzer bir manzaraya sahip ve yerden tavana kadar uzanan pencereler ile donatılmış durumda.

Mutfaklar o kadar geniş ki; ocak, fırın ve bulaşık makinesi dahil olmak üzere her üründen iki adet bulunuyor. Üstelik kahvesiz yapamayan bünyeler için ankastre Miele kahve makinesi de mevcut.

Diğer dairelerin tavanları da oldukça yüksek. Binadaki dairelerin en alçak tavan ölçüsü 3.261360 metre.

Michael Dell'in 2014'te aldığı daire şimdiye kadar oldukça değer kazanmış olmalı. Zira One57, 2015 yılında New York şehrinin en pahalı gök deleni olarak öne çıktı. Manhattan'ın göbeğinde yer alan gökdelenin en güzel dairesi ise Dell'e ait. 6 yatak odası ve 6 banyo bulunduran dairenin en çok konuşulan yönü ise Central Park manzarası.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.