WhatsApp kurucu ortağı Brian Acton'dan Signal Foundation'a 50 milyon dolar

WhatsApp kurucu ortağı Brian Acton'dan Signal Foundation'a 50 milyon dolar

Geçtiğimiz yıllarda Edward Snowden’ın favori şifreli mesajlaşma uygulaması olan ve güvenlik seçenekleri ile ön plana çıkan Signal uygulamasından sizlere bahsetmiştik. Bugün ise kâr amacı gütmeyen Signal Foundation ile karşımıza çıkan Signal, vakfı için WhatsApp kurucu ortağı Brian Acton'dan 50 milyon dolar yatırım aldı.

WhatsApp rakibine 50 milyon dolar

Uçtan uca şifreleme teknolojisi sayesinde dikkatleri çeken Signal mesajlaşma uygulaması, kurulan Signal Foundation güvenli iletişim alanındaki başarısını devam ettirmeyi planlıyor. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında WhatsApp'tan ayrılan Brian Acton, Signal uygulamasının geleceğini garanti altına almak için 50 milyon dolarlık bir yatırım yaptı.

Yatırım ile birlikte Signal Foundation'ın Yönetim kurulu başkanı olarak da göreve gelen Brian Acton, bir anlamda kurucularından olduğu WhatsApp'ın rakiplerinden birine önemli bir yatırım yapmış oldu. Yapılan 50 milyon dolarlık yatırım direkt olarak Acton'ın kendi fonundan aktarılacak.

Yaptığı açıklamada herkes için gizlilik ve veri korumaya odaklanan yeni bir kâr amacı gütmeyen teknoloji modeline öncülük etmek istediklerini dile getiren Acton, Signal vakfının gelecekte maddi açıdan kendi kendini idare etmesini amaçladıklarını da paylaştı. Dilerseniz Signal uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.