SpaceX, bir gözlem uydusu ve iki test uydusunu canlı yayında uzaya gönderiyor!

SpaceX, bir gözlem uydusu ve iki test uydusunu canlı yayında uzaya gönderiyor!

Elon Musk'ın kurucusu olduğu ticari uzay firması SpaceX, PAZ adı verilen görevinde, İspanya'ya ait PAZ adlı gözlem uydusuyla birlikte Microsat-2a ve Microsat-2b uydularını uzaya gönderiyor.

Geçtiğimiz haftalarda Tesla Roadster otomobili Mars görevi için Falcon Heavy roketiyle uzaya gönderen SpaceX firması, şimdi de internet bağlantısı için gönderdiği uyduları taşıması amacıyla Falcon 9 adlı roketi kullanacak. Elon Musk, Dünya yörüngesini, Starlink adı verilen 12 bin adet internet uydusu ağı ile donatmayı planlıyor. SpaceX, 2020 yılı itibarıyla uzaya bırakılacak internet uydularının kullanılabilir hale gelmesini amaçlıyor. Şirket bu plan sayesinde dünya çapında artan hızlı ve güvenilir internet bağlantısı talebini karşılayabileceğine inanıyor.

Hatırlayacağınız gibi bir süre önce Türkiye'ye gelen SpaceX'in patronu Elon Musk, Türksat 5A ve 5B uydularımızın uzaya Falcon 9 roketleriyle gönderilmesi konusunda bir anlaşma imzalamıştı.

İlk olarak 19 Şubat için tarih verilen yeni görev, rüzgar nedeniyle ertelenmişti. Türkiye saatiyle 17:15 civarında başlayacak PAZ görevini yukarıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.