Snapchat hikayelerine GIF ekleme özelliği geldi

Snapchat hikayelerine GIF ekleme özelliği geldi

Son olarak hikayelerine artırılmış gerçeklik filtreleri getiren ve Snap Map özelliğini web üzerinden kullanıma açan Snapchat, şimdi de başka bir yenilikle karşımıza çıkıyor. Instagram'ın hikayelerinde kullanma şansı yakaladığımız "hikayeye GIF ekleme" özelliği, artık Snapchat'te de kullanılabiliyor.

Instagram'ın yeniliklerinden sonra kullanıcı sayısında düşüş olan Snapchat, hikayelere eklenecek GIF'leri en büyük GIF bankalarından Giphy üzerinden tedarik edecek. Uygulamanın bu yeni özelliğinde yer alan GIF'ler, mevcut seçeneklerin yanında bulunan "Sticker Picker" kısmında yer alacak. Görüntülemek istediğiniz kategorideki GIF'leri ise o kategorinin adını arama çubuğuna yazarak bulabileceksiniz.

Snapchat'te yapılan tek değişiklik bununla sınırlı kalmıyor. Uygulamada yer alan "Keşfet" ve "Arkadaşlar" kısımlarına da yeni sekmeler ekleniyor. Bu da kullanıcıların görmek istedikleri hikayeleri, ne zaman isterlerse o zaman görmelerine olanak sağlıyor. Ayrıca aktif arkadaş hikayeleri ve grup sohbetleri tek sekmede yer alırken, takibe alınan kişilerin hikayeleri de başka bir sekmeden izlenebilecek.

Snapchat CEO'su ve kurucusu Evan Spiegel, Snapchat'in yeni tasarımlarının uygulamanın kullanımını kolaylaştıracağını belirtti. Spiegel ayrıca, Snapchat yeniden tasarlanırken süreci takip ettiğini ve tasarımlar yapılırken kullanıcıların ihtiyaçlarının baz alındığını vurguladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.