Samsung, 30 TB'lık depolama alanına sahip yeni SSD'sini tanıttı

Samsung, 30 TB'lık depolama alanına sahip yeni SSD'sini tanıttı

Samsung, 30,72 TB'lık devasa depolama alanına sahip SSD'sini tanıttı. Samsung'un, standart disk tabanlı sabit sürücülerin mekanik parçalarından uzaklaşmak isteyenler için tasarladığı bu yeni SSD'si ise sadece 2.5 inç büyüklüğe sahip.

Ortalama bir sabit disk için bile uçuk bir depolama alanı olan 30TB’lık yeni SSD'ye tam tamına 5700 adet HD film sığdırılabiliyor. Yeni Serial Attached SCSI sürücüsüne sahip SSD'de, 2100 MB/sn okuma ve 1700 MB/sn yazma hızı bulunuyor. Bu hız, standart Samsung 850 EVO SSD’lerde bulabileceğiniz hızdan üç kat daha fazla. Samsung'un bu ürünle sadece kapasite değil, hız konusunda da iddialı olduğunu anlıyoruz.

Samsung’dan önce Seagate'in 60TB’lık bir SSD ürettiğini de hatırlatalım. Ancak bu belleğin boyutu 3.5 inçti ve yalnızca gösterim amaçlı bir prototip olarak üretilmişti. Samsung’un yeni 30TB’lık SSD’si ise seri üretimle kullanıcılara sunulacak.  PM1643’ün ne zaman satışa sunulacağı henüz bilinmiyor. Fakat Samsung, şu anda ürünün seri üretim için hazır olduğunu söyledi. Bu sene 30TB’lık bir SSD piyasaya çıkmayacak olsa da SAS sürücüsüne sahip 16.36 TB, 7.68 TB, 3.84 TB, 1.92 TB, 960 GB ve 800 GB’lık SSD ürünlerini yayınlayacak.

Son yıllarda özellikle oyun bilgisayarlarının vazgeçilmez donanım parçalarından biri haline gelen SSD'ler, fiyatları yüksek olduğu için 128-512 GB arasındaki modelleriyle daha fazla alıcı bulsa da Samsung, 10 TB ve üstü SSD’leri daha çok insana ulaştırmak için çalışmalar yürüttüğünü açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.