Apple, artık "Dünyanın En İnovatif Şirketi", Amazon beşinci sırada

Apple, artık

Geçtiğimiz Eylül ayında premium segmentte tanıtılan iPhone X, geliştirmeciler için yaratılan Artırılmış Gerçeklik platformu ARKit ve çok daha ürünü Apple'a yeni bir ünvan kazandırdı. "Dünyanın En Değerli Markası" olan Apple, "en"ler sıralamasında artık yeni bir kategorinin de lideri. Şirket, Dünyanın En İnovatif 50 Şirketi arasında listenin zirvesine yerleşti.

Geçtiğimiz yıl, sıralamada dördüncü sırada yer alan Apple, bu sene başarılı bir sıçrama ile ipi göğüsledi. 36 kategoride 350'yi aşkın şirketin aday olduğu sıralamayı Fast Company açıkladı.

Apple'ın bu ünvanı almasının arkasında birçok neden gösteriliyor. Özellikle şirketin teknolojiyi, yaratıcılık ve kullanıcı ihtiyaçları ve deneyimi ile öncü bir şekilde birleştirebilmesi büyük alkış toplamasını sağlıyor. Fast Company'e göre Apple, iPhoneX ve ARKit'in yanısıra  ABD'de satış patlaması ile ülkenin her yerine dağılan AirPod'lar, Apple Watch Series 3'ün en çok satan akıllı saatlerden  biri olması ile de bu ünvana layık bir marka.

Öte yandan Fast Company'e göre Apple, çip geliştirme çalışmalarından kameralara ve çok daha fazlasına kadar değişen "iddialı" yazılım ve donanım projeleri nedeniyle de övgüyle bahsedilmeyi hak ediyor. Fast Company'e göre Yapay Zeka, Google ve Amazon'dan gelen rekabete rağmen  Apple'ın "büyük adımlar attığı" ve şirkete inovasyon konusunda büyük avantajlar sağlayan bir konu oldu.

Amazon beşinci sırada

Dünyanın En İnovatif 50 Şirketi'nin ilk beş sıralamasında Amazon listenin sonunda,  Netflix ikinci sırada yer alıyor. Listede Netflix'i sırası ile Square ve Tentend izliyor. Daha fazlasını görmek için linki takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.