Venezuela'nın kripto parası El Petro'nun satışına başlandı

Venezuela'nın kripto parası El Petro'nun satışına başlandı

Venezuela, uzun bir zamandır ciddi bir ekonomik sıkıntı yaşıyordu ve yaşamaya da devam ediyor. ABD liderliğindeki ekonomik yaptırımlara karşı bir çözüm bulunamadığı için ekonomik krizin etkileriyle Venezuela parası da değerini kaybediyor. Bununla birlikte kripto paralar da Venezuela'da değer kazanmaya devam ediyor.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, geçtiğimiz yılın sonunda, finansal yaptırımları aşmak ve ekonomik anlamda iyileşme sağlayabilmek için ulusal kripto paralarını çıkarmaya hazırlandıklarını duyurmuştu.  Şimdi ise rezerv destekli Venezuela'nun kripto parası El Petro, 100 milyon adet olarak çıkarıldı. Birim fiyatı 59,07 dolar olan El Petro'nun satışına da bugün başlandı.

100 milyon El Petro'dan şimdilik sadece 82,4 milyon adet satılacak

İhraç edilen bir El Petro, 1 varil Venezuela petrolüne eşit olacak ve 100 milyon El Petro'dan şimdilik sadece 82,4 milyon adet satılacak. El Petro, arkasında gerçek bir varlık bulunması ile diğer kripto paralardan ayrışıyor. Venezuela'nın kripto parası El Petro'nun özellikle Ortadoğu ülkelerinin ve AB'li yatırımcıların dikkatini çekeceği düşünülüyor. Son günlerde Venezuela'yla yakın ilişkiler içinde olan Türkiye'nin de El Petro'ya yatırım yapacağı öngörülüyor.

Ayrıca hatırlatalım; Nicolas Maduro, Petro’nun Venezuela’ya “parasal egemenlik konularında ilerleme, finansal işlemleri gerçekleştirme ve ekonomik yaptırımların üstesinden gelme” konularında yardımcı olacağını belirtirken, muhalefet de bu konuda Maduro ile dalga geçerek, kripto para birimlerine geçiş için kongrenin onayını alması gerektiğini belirtmiş ve kongrenin bir bölümünün kripto paranın kurtuluş yolu olup olmadığından emin olmadığını söylemişlerdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.