Bitcoin tekrardan 11 bin doların üzerinde ama neden?

Bitcoin tekrardan 11 bin doların üzerinde ama neden?

Geçtiğimiz yıl bitcoin inanılmaz yükselişler sergilemiş ama kazandığı değerin neredeyse yarısından fazlasını Ocak ayından itibaren kaybetmişti. Ama şubat ayı ilk haftasından sonra başlayan tırmanış Bitcoin fiyatlarını tekrar 11 bin dolar seviyesine hızla taşıdı. Pazartesi günü 11 bin dolar sınırını aşan bitcoin burada tutunmayı da başardı. Bu yükselişin altında yatan nedenlere bir bakalım.

Öncelikle geçtiğimiz sene kripto paraları resmi ödeme yöntemi olarak kabul eden ve 2017 tırmanışının en büyük tetikçisi Japonya. Bitcoinin dibi görmesini bekleyen Japon yatırımcılar tekrar başladıkları alımlar ile fiyat yükselişini tetiklediler.

Bitcoin ve diğer kripto paralara ilişkin sert açıklamaların ve yorumların sürekli tekrarlandığı Avrupa kıtası ise biraz daha yumuşamaya ve düzgün yapılanmış düzenlemelerin sinyallerini vermeye başladı. Hafta sonu İsviçre hükümeti ICOların nasıl düzenleneceğine dair çığır açıcı ve ülkeyi bu konuda bir yatırım cennetine çevirecek açıklamalar yaptı. Bununla birlikte, Polonya Merkez Bankasının sosyal medya üzerinde düzenlediği anti-kripto reklam kampanyalarına fon ayırdığının ortaya çıkması ters etki yaratmışa benziyor.

Haftalık grafiklerde bir süredir düşüş trendinde olan ve 6 bin dolar seviyesine kadar gerileyen bitcoin, doji noktasını işaret ederek trendin değişeceği sinyallerini vermişti. Tırmanışın uzun süreli olup olmayacağı göreceli güç endeksinin 53 puanın üzerinde tutunup tutunamayacağına bağlı. Bu gerçekleşirse yeni rekorlara imza atmadan önce 17 bin dolar seviyesinde tekrar bir direnç yaşayacak gibi görünüyor. Ancak fiyatı 9 bin dolar seviyelerine taşıyacak bir düşüş yaşanması durumunda, oluşan momentumun fiyatı 7 bin dolar seviyesine kadar indirmesi muhtemel görünüyor.

*Yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.